Netflix-scifihit 'Code 8' krijgt een vervolg

Maar weinigen wisten van de film totdat deze op Netflix stond.

Bram de Groot 2 juni 2021 09:46 in Algemeen
Nu is de film Code 8 geen Originele Netflix-film, maar het succes heeft de scifithriller wel te danken aan de streamingdienst. De film uit 2019 wist geen enkele indruk te maken aan de wereldwijde bioscoopkassa's, maar kreeg op de streamingdienst wel veel bekijks.

Code 8 van regisseur Jeff Chan is gebaseerd op zijn korte gelijknamige film uit 2016 en heeft zelfs dezelfde hoofdrolspelers. In de korte film en de 2019-film zie je namelijk rollen van onder meer Robbie Amell (The Babysitter), Stephen Amell (Arrow), Sung Kang en Aaron Abrams.

Vervolg op Code 8
Nu is bekend geworden dat er een vervolg komt met de titel Code 8: Part II, opnieuw van regisseur Chan en scriptschrijver Chris Paré. De Amell-broers zijn eveneens weer van de partij. Ook is al bekend waar de tweede film over zal gaan.

Part II volgt de reis van een tienermeisje dat vecht om haar gelijk te krijgen voor haar dode broer die vermoord is door corrupte politieagenten. Nadat ze getuige was van de doofpotaffaire, wordt ze een doelwit en roept ze de hulp in van een ex-gevangene (Robbie Amell) en zijn voormalige partner-in-crime (Stephen Amell). Samen staan ze tegenover een hoog aangeschreven en goed beschermde politiebrigadier die elk middel zal gebruiken om te voorkomen dat hij wordt ontmaskerd.

Op Rotten Tomatoes noteert Code 8 een mooie 80% na 20 reviews. Hieronder zie je de trailer en je kunt de complete film gewoon op Netflix kijken.NieuwsFilm