Waar komen de monsters uit 'A Quiet Place' nou vandaan?

Waar komen de monsters uit 'A Quiet Place' nou vandaan?

John Krasinski onthulde de oorsprong van zijn aliens.

Een van de meest interessante elementen van de A Quiet Place-films, is dat de franchise een compleet verhaal weet te vertellen zonder al te veel expositie. De films spelen zich simpelweg af in een post-apocalyptische setting die overspoeld is door dodelijke wezens.

Op de waarom-vraag is niets verteld in de films. Maar acteur John Krasinski, die de franchise ook vormgeeft, vertelde tijdens een podcast meer over de wezens en waar ze vandaan komen. Vanaf hier volgen spoilers.

Wie zijn het?
Krasinksi bevestigde allereerst dat de monsters inderdaad buitenaardse wezens zijn. "Het zijn absoluut aliens, ze komen zeker van een andere planeet," vertelde hij.

"Toen ik het idee van hen ontwikkelde, en hoe ik wilde dat ze eruit zouden zien, draaiden de meeste alienfilms over overnames en had je te maken met een denkende alien. Voor mij was het idee interessant om te kijken naar aliens die als een soort parasiet terecht komen in een ecosysteem."

Volgens de acteur zijn het evolutionair perfecte wezens. "Het idee is dat ze op een planeet ontstaan waren die geen mensen had en geen licht; ze hadden dus geen ogen nodig, en jagen enkel op geluid."

"Ook hebben ze een manier bedacht om zichzelf te beschermen tegen al het andere. Daarom kunnen ze ook tegen kogels enzo." Dat maakt ook dat ze het konden overleven om via meteorieten op Aarde aan te komen. "Pas als ze zichzelf openstellen zijn ze kwetsbaar."

NieuwsFilm

meest populair