Stopt Quentin Tarantino met het maken van films? Het zou zomaar kunnen

Stopt Quentin Tarantino met het maken van films? Het zou zomaar kunnen

Quentin Tarantino lijkt zo'n beetje klaar met het regisseren van films.

Meer dan een jaar is verstreken sinds Quentin Tarantino sprak over zijn besluit om te stoppen als filmregisseur bij zijn tiende film. Heeft hij dat plan nog altijd?

Tarantino vertelde tijdens de Pure Cinema Podcast dat hij nog altijd van plan is om op tijd te stoppen als regisseur. Hij wil maximaal tien films maken, zodat hij ook herinnerd wordt als een goede regisseur. Maar houdt hij daar aan vast of stopt hij eerder of misschien wel later?

Vreselijke laatste films
"De meeste regisseurs hebben verschrikkelijke laatste films," aldus Tarantino. "Gewoonlijk is hun laatste film meteen hun slechtste. Dat geldt vooral voor de Golden Age-regisseurs die hun laatste films in de jaren zestig en zeventig maakten, die uiteindelijk de zaak maakten voor de New Hollywood-regisseurs die in laatste films in de jaren tachtig en negentig maakten."

Opmerkelijk genoeg grapte Tarantino vervolgens dat hij misschien maar nu moet stoppen, na het goed ontvangen Once Upon a Time in Hollywood, dat goed ontvangen werd en een Oscar won voor de beste bijrol.

"Misschien moet ik niet nog een film maken. Ik zou het prima vinden om nu al te stoppen. Dat is ook zo frustrerend. Heel veel geweldige regisseurs hebben een op drie na laatste geweldige film, een prachtige om mee te eindigen. Dat gaat terug naar wat ik over mijzelf heb gezegd. Ik bedoel, stel je voor dat Don Siegel gestopt was met Escape from Alcatraz, oh mijn fucking god. Dat zou echt een briljante carrière geweest zijn en hij had ook alles al gezegd. Die laatste twee films waren gewoon werk."

Om die reden wil Tarantino dan ook stoppen met het maken van films, uiterlijk bij zijn tiende film. In januari 2020 zei hij nog dat, nu hij vader is, hij het minder interessant vindt om door te gaan als regisseur. "Dit voelt een beetje als de derde akte van mijn leven, waarin ik iets meer richting het literaire moet leunen en mij daar op moet richten. Ik zou mijn familie niet mee willen nemen naar Sri Lanka of Duitsland of waar mijn volgende verhaal zich ook afspeelt. Ik kan ook prima iemand zijn die meer thuis zit en een man van letters worden."

NieuwsFilm

meest populair