Nieuwe poging om van 'Master and Commander' een megafranchise te maken

Het verhaal van Captain Jack Aubrey wordt van een reboot voorzien; Master and Commander keert dus terug.

20th Century Studios werkt aan een nieuwe Master and Commander-film, gebaseerd op de boeken van Patrick O'Brian. Eerder probeerde men het al in 2003, met Russell Crowe als Captain Jack Aubrey en Paul Bettany in de rol van Dr. Stephen Maturin.

Hoewel de film destijds een kritisch succes was, met tien Oscarnominaties (en twee daarvan werden verzilverd), was het aan de box office een teleurstelling. De film bracht slechts 211 miljoen dollar op, tegen een budget van 150 miljoen dollar. Dat weerhield 20th Century en Crowe er overigens niet van te kijken naar de mogelijkheden van een vervolg.

Twintig boeken
De boeken van O'Brian vertellen maar liefst twintig verhalen over Aubrey's carrière bij de marine. Wat potentieel betreft, zit het dus wel goed; men kan er een hele franchise van bouwen.

En nu gaat men het nog eens proberen. Patrick Ness, die eerder A Monster Calls schreef, mag aan de slag met het scenario en baseert zich op het eerste boek van O'Brian. Dat betekent dat we een jonge Aubrey en Maturin zien en dat nieuwe acteurs de rollen op zich zullen nemen.

Het boek speelt zich af in de negentiende eeuw en volgt Aubrey die Master and Commander van een 14-kanonnen tellend schip genaamd de Sophie is. Hij ontmoet Maturin en maakt hem lid van de bemanning.

NieuwsFilm

meest populair