Marvel's Phase 4 zorgt voor een groot plotgat rond de Avengers

Marvel's Phase 4 zorgt voor een groot plotgat rond de Avengers

Krijgen de Avengers een salaris? Twee series lijken het niet met elkaar eens.

Krijgen de Avengers een salaris? Of betaalt niemand hen voor hun pogingen de wereld te redden en te beschermen? De twee eerste toevoegingen aan Marvel's Phase 4, WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier, lijken het niet met elkaar eens te zijn.

In januari werd WandaVision gelanceerd als de eerste Marvel Studios-serie op Disney+. Deze werd in maart opgevolgd door The Falcon and the Winter Soldier. En nu al blijkt dat de series enigszins tegen elkaar ingaan.

Hoe dan?
Dat heeft allemaal te maken met het inkomen van de Avengers. In de serie The Falcon and the Winter Soldier komen we er namelijk achter dat de Avengers geen salaris krijgen. Sam Wilson krijgt namelijk geen banklening, waarop een bankmedewerker vraagt of de Avengers geld krijgen, of dat er een fonds is om hen te steunen. Daarop zegt hij: "zo werkt het eerlijk gezegd niet echt".

In de serie WandaVision lijkt het juist weer anders te zitten. In aflevering 8, Previously On wordt namelijk onthuld dat Vision een stukje land gekocht heeft in New Jersey, waar hij en Wanda samen oud kunnen worden.

Later zei regisseur Matt Shankman dat dit wat hem betreft zo zit: "ik geloof niet dat hij een stukje van zijn Vibranium af haalt en dat verkoopt voor wat Bitcoin. Ik weet niet hoe het werkt. Maar ik neem wel aan dat er een salaris is."

Hoe het dan wel zit? Hopelijk merken we dat snel.

NieuwsFilm

meest populair