'Star Wars': Wat gebeurde met de Separatist Battle Droids na de prequels?

'Star Wars': Wat gebeurde met de Separatist Battle Droids na de prequels?

Het kloonleger van de Republiek werd uitgefaseerd. Wat gebeurde er met de robots?

We weten natuurlijk allemaal dat de klonen van de Republiek na afloop van de Star Wars-prequels werden uitgefaseerd en vervangen door de Stormtroopers. Maar wat had het lot eigenlijk in petto voor de Battle Droids van de Separatists?

Het robotleger bestond grotendeels uit B1-robots, die je voor het eerst kon zien in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Daarna zagen we latere generaties robots, maar bovenal ook verschillende soorten.

Wat gebeurde met hen?
Dankzij de serie Star Wars: The Bad Batch weten we wat er met de robots gebeurd is na de oorlog. In aflevering 6, Decommissioned zien we hoe talloze uitgeschakelde robots weggesmolten worden op de planeet Corellia.

Maar tegelijk waren er miljoenen units die wisten te overleven. Een groepje robots bleef bijvoorbeeld in leven en werd uiteindelijk ontdekt door Clone Captain Rex, Jedi Kanan Jarrus en Ezra Bridger in de serie Star Wars Rebels.

En dat niet alleen: Darth Vader schakelde een van de robotfabrieken op Geonosis opnieuw in, om zo een privéleger op te kunnen bouwen dat hij dan mogelijk in zou kunnen schakelen om zijn meester Palpatine te verslaan. Maar dat plan werd doorzien en mislukte om die reden.

De overgrote meerderheid van de robots overleefde het echter niet en werd dus versmolten in de hoogovens van Corellia. Een soort recycling dus.

NieuwsFilm

meest populair