Waarom 'Master and Commander' een prequel krijgt

Waarom 'Master and Commander' een prequel krijgt

En waarom komt er niet gewoon een vervolg op Master and Commander?

Eerder deze maand was er een verrassende aankondiging voor fans van Master and Commander. De film uit 2003 met Russell Crowe en Paul Bettany krijgt geen vervolg, maar er komt wel een prequel uit.

Master and Commander was toen de film uitgebracht werd een kritische hit. Bovendien werd de film voor maar liefst tien Oscars genomineerd. Maar een groot publiek vond de film niet direct in de bioscopen, waardoor een vervolg (ondanks herhaaldelijke gesprekken) uitbleef.

Heel veel materiaal
20th Century kondigde deze maand aan dat Patrick Ness een prequel zou maken. Hij baseert zich op het vroegste boek in de Aubrey-Maturin-boeken van schrijver Jack O'Brien en dat betekent dat we een jongere cast kunnen verwachten.

Hoewel het een mooie aankondiging is, komt het nieuws enigszins onverwacht. Vooral ook omdat acteur Russell Crowe nog altijd heel stellig is en zijn liefde voor de franchise nog regelmatig laat blijken. Zo twitterde hij in januari dit jaar nog over zijn liefde voor de franchise.

Een van de redenen voor deze prequel lijkt te liggen in de leeftijd van Crowe en Bettany, die inmiddels een stuk ouder zijn geworden. Daar komt bij dat Ness een schrijver is van Young Adult-boeken en er daarom van uit gegaan wordt dat het beter is om hem jongere versies van personages te laten schrijven. Dat is precies wat we gaan krijgen, 18 jaar na de release van de eerste film.

NieuwsFilm

meest populair