Algemeen

'Aquaman 2' komt sowieso in de bioscoop uit

Je hoeft je geen zorgen te maken over de release van Aquaman 2.

door Jim Pedd om 07:26 in Algemeen
Warner Bros. kondigde eerder dit jaar aan dat alle nieuwe films dit jaar zowel op HBO Max als in de bioscoop zouden debuteren. Velen maakten zich zorgen dat daarmee een gevaarlijk precedent gezet zou worden.

Mocht je je zorgen maken over de release van Aquaman 2, hebben we goed nieuws voor je. Regisseur James Wan bevestigt dat de film niet tegelijk op HBO Max en in de bioscoop te zien zal zijn.

Het grootst mogelijke scherm
"Deze film moet op het grootst mogelijke scherm te zien zijn, overal op de wereld, en dat begrijpt de studio ook," vertelde Wan aan The LA Times.

Wel kan je rekenen op een snelle bioscooprelease, lijkt het. Warner Bros. Pictures Group-voorzitter Toby Emmerich vertelde dat de filmreleases op HBO Max tot heel wat nieuwe abonnees geleid hebben.

Volgens Emmerich was het idee lange tijd dat films niet de grootste publiekstrekkers op streamingdiensten zijn. Maar de strategie van Warner Bros. met releases die simultaan in de bioscoop plaatsvinden, is gebleken dat het anders zit.

"Toen streamers begonnen was de algemene gedachte dat series leiden tot meer abonnees," aldus Emmerich. "Films waren niet echt de reden voor mensen om zich te abonneren. Maar nu denk ik dat films op dit soort streamingdiensten boven hun gewicht boksen."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair