Waarom 'Fast & Furious' moeten stoppen na nog slechts twee films

Waarom 'Fast & Furious' moeten stoppen na nog slechts twee films

Vin Diesel legt uit waarom de reeks stopt na F11.

Binnenkort verschijnt Fast & Furious 9 in de Nederlandse bioscopen en dan zie we hoe Vin Diesels Dominic Toretto het opneemt tegen onder meer zijn broer Jakob, gespeeld door John Cena.

Na die confrontatie in F9 verschijnen naar verwachting ook nog Fast & Furious 10 en Fast & Furious 11. Daarna is het over en uit voor de hoofdreeks. In gesprek met The Associated Press legde Diesel uit waarom.

"Elk verhaal verdient zijn eigen einde," zei Diesel toen hem werd gevraagd naar de toekomst van de franchise. "Ik weet dat mensen het gevoel zullen hebben dat de reeks niet hoeft te eindigen, maar ik denk dat alle goede dingen dat moeten... Er zijn redenen voor een finale. Ik denk dat deze franchise het verdiend heeft."

Start van nieuwe trilogie
"We kwamen bij elkaar en Vin zei:" Ik denk dat we nu moeten nadenken over het afronden van de saga," voegde regisseur Justin Lin eraan toe. "F9 is een soort van de eerste film van het laatste hoofdstuk. We zijn alles aan het herconfigureren, zodat de volgende twee films de geweldige reis voor deze personages moeten afronden."

En hierop zei Diesel dat de filmreeks vanuit het niets kwam en nu op een moment is dat deze "alle andere franchises heeft overtroffen." "Maar," zei Diesel, "de franchise heeft een ziel en die ziel moet rusten."

Lin stond eerder aan het hoofd van The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, Fast Five en Fast & Furious 6. De regisseur zal ook de laatste twee films regisseren.



NieuwsFilm

meest populair