Nieuw op Blu-ray: Het visueel strakke 'Skylines'

Lindsey Morgan heeft speciale krachten!

Bram de Groot 12 juni 2021 11:31 in Blu-ray


Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877512 | Extra's: geen | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De afgelopen maanden is het een saaie tijd voor de fans van Blu-ray uitgaven. Er komt bijzonder weinig nieuws beschikbaar en de liefhebbers moeten het veelal doen met heruitgaven van oudere films. Recent verscheen de scifi-film Skylines op schijf.

Skylines of Skylin3s van Liam O'Donnell is de derde film in de reeks na Skyline uit 2010 en Beyond Skyline uit 2017. Dit keer zien we het personage Rose van actrice Lindsey Morgan (Raven Reyes uit The 100), die met speciale krachten moet zien af te rekenen met de buitenaardse monsters.

Ontvangst & Box office
De ontvangst is net al bij de voorgangers wisselend, al wel veel beter dan deel één en net iets minder dan het tot op heden best ontvangen deel drie met onder meer Frank Grillo. Op Rotten Tomatoes staat Skylines op 56% (5.4/10) op de Tomatometer en op 40% (2.5/5) op de Audience Score.

Financieel gezien moet Skylines het hebben van de opbrengsten via schijf, Video on demand en streamingdeals. In de wereldwijde bioscopen was de film nauwelijks te zien. Er werd nog geen ton in dollars opgehaald.

Blu-ray uitgave
De uitgave van Skylines is verder erg basic, aangezien er geen extra's aan toe zijn gevoegd. Je haalt deze al voor een tientje op bij de bekende webwinkels. Je kunt de film ook streamen, bijvoorbeeld via Pathé Thuis en dan kost de eenmalige kijksessie nog geen vijf piek.


Skylines
We volgen de voormalig kapitein Rose van het moederschip, die in een vluchtelingenkamp voor mensen verblijft. Generaal Radford legt Rose uit dat de tijd dringt, en ze moeten handelen voordat de aliens hun hersenen eruit trekken. Alleen de kern van het Armadaschip bemachtigen biedt de mensheid een kans op overleving.

Radford en zijn team hebben de speciale krachten van Rose nodig om deze te heroveren. Maar durft Rose haar krachten nog wel te gebruiken nadat dit de vorige keer zo desastreus afliep voor iedereen om haar heen?

NieuwsFilm