Samuel L. Jackson onthult zijn 5 favoriete films met Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson onthult zijn 5 favoriete films met Samuel L. Jackson

En het zijn opvallende titels.

Wie ziet Samuel L. Jackson nou niet graag in een film? De ondertussen 72 jarige Pulp Fiction en The Avengers-acteur is dan ook in heel wat uitlopende films te zien, van blockbusters tot kleine titels en van megakaskrakers tot flinke flops. En dat al jaren lang.

De rollen die Jackson speelt zijn vaak bij de slechtste films nog het beste wat deze films te bieden hebben. En dat weet eigenlijk iedereen wel, want ondanks dat Jackson soms de automatische piloot aan heeft staan, weet hij van een matige oneliner een memorabele uitspraak te maken.

Beste Samuel L. Jackson-films volgens Samuel L. Jackson
In gesprek met Stephen Colbert tijdens The Late Show liet Jackson weten welke van zijn films zijn vijf favorieten zijn en tot die films behoren niet de Marvel-films en Star Wars-films. Ook zit er maar één Quentin Tarantino-film bij, en ook dat is de keuze opvallend.

Jacksons vijf favoriete eigen films zijn The Long Kiss Goodnight (1996), A Time To Kill (1996), Jackie Brown (1997), The Red Violin (1999) en One Eight Seven (1997).

"Sommige acteurs liegen daarover tegen je. Ze kijken naar hun eigen films," aldus Jackson op de vraag of hij naar zijn eigen films kijkt. "Ik ben erin gerold omdat ik van acteren hou, maar toen ik theater deed, wilde ik altijd naar de toneelstukken waarin ik zat. En dat kon niet. Dus, met de mogelijkheid om films te maken en dan te kijken, ja. Ik kijk ze. Als ik aan het surfen ben en ik heb niets gevonden dat ik wil zien, of ik ben niet specifiek op zoek naar iets, en ik passeer iets waar ik in zit, dan stop ik en kijk ernaar."

Wat zeg jij? Welke film van Jackson vind jij de beste? En welke van bovengenoemde films?

NieuwsFilm

meest populair