Guillermo del Toro en Bradley Cooper over 'Nightmare Alley'

Guillermo del Toro en Bradley Cooper over 'Nightmare Alley'

De pandemie problemen zorgen mogelijk voor een beter resultaat.

Een nieuwe Guillermo del Toro film is altijd iets om naar uit te kijken. Zijn laatste film, The Shape of Water, werd erg sterk onthaald en wist maar liefst 4 Oscars te winnen. De regisseur is op dit moment druk bezig met zijn volgende project, Nightmare Alley, waar hij zich nu over uitlaat.

Het is de eerste keer dat Bradley Cooper, die de hoofdrol zal spelen, in een del Toro-film te zien zal zijn, maar hij vond het een geweldige ervaring.

''We zijn al zo'n 2 en een half jaar bezig met de film. Het was een unieke ervaring omdat de opnames door de coronacrisis ongeveer een half jaar stillagen. Guillermo en ik zijn daardoor wel vrienden voor het leven geworden''.

Del Toro
Del Toro laat zich op een soortgelijke manier uit over de acteur: ''Toen ik Bradley voor het eerst ontmoette, dacht ik niet dat het zo'n diepzinnige film zou worden. We begonnen over het script te praten en het werd een weerspiegeling van onze ideeën over het leven en de manier waarop we naar de wereld kijken''.

''Ik besefte toen dat er geen verschil is tussen regisseurs en acteurs en daar moest ik eerlijk gezegd even aan wennen. Normaal maak ik heel gedetailleerd geconstrueerde films, maar dit was een avontuur. Het heeft mijn manier van films maken echt voorgoed veranderd!''

Anders dan anders
Vanwege de pandemie hebben ze de film ook anders moeten film dan oorspronkelijk gepland, maar volgens beide bekendheden heeft het het hele project uiteindelijk wel beter gemaakt.

Zo begin Cooper door te zeggen: ''We hebben eerst de tweede helft gedraaid. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar we hadden geen andere keuze door problemen met sets, beschikbaarheden van acteurs, waaronder mezelf, en de weersomstandigheden''.

Resultaat
Hier heeft Del Toro echter geen spijt van. Hij noemt het nu zelfs een zegen dat de opnames zes maanden werden stopgezet: ''Op die manier kregen we de kans om alles haarfijn te analyseren. We konden zien wat moest worden herwerkt en wat we beter kon voordat de opnames weer verder gingen''.

Nightmare Alley komt normaal gesproken in december uit. Buiten Cooper mag de rest van de cast er zeker ook zijn. Andere belangrijke rollen worden ingevuld door o.a. Cate Blanchett, Paul Anderson, Rooney Mara, Ron Perlman, Willem Dafoe, Michael Shannon én Toni Collete.

NieuwsFilm

meest populair