Algemeen

Hoofdrol in stevige WOII-oorlogsfilms 'Immortal' voor 'Peaky Blinders'-ster

Paul Anderson pakt rol in films van Jalmari Helander.

door Bram de Groot om 15:06 in Algemeen
De Britse acteur Paul Anderson, vooral bekend van zijn rol als Arthur Shelby in de successerie Peaky Blinders, heeft een hoofdrol te pakken in de actierijke Tweede Wereldoorlogfilm Immortal van regisseur Jalmari Helander.

Anderson, die even geleden nog in verband werd gebracht met Sherlock Holmes 3, zal in Immortal een brute SS-officier gaan spelen en een andere rol in de film van de regisseur van onder meer Big Game (2014) en Rare Exports: A Christmas Tale (2010) is voor Jorma Tommila.

Overigens timmert Anderson lekker aan de weg. De afgelopen jaren was hij al te zien in onder meer Oscarwinnaar The Revenant, Scott Coopers Hostiles, Ron Howards In the Heart of the Sea en Yann Demange's '71. Recent rondde hij de opnames af voor Guillermo Del Toro's Nightmare Alley.

Tweede Wereldoorlogfilm Immortal
In Immortal, dat zich afspeelt in 1945, zien we het verhaal van ex-soldaat Aatami (Tommila) die goud ontdekt in de diepe wildernis van Lapland. Wanneer hij probeert zijn buit de stad in te nemen, staat een groep nazi-soldaten onder leiding van een meedogenloze SS-officier (Anderson) hem in de weg en ontstaat er tussen de eenzame soldaat en de nazi's een hevige strijd om het goud.

Het is de studio Sony Pictures die de rechten van Immortal heeft opgepikt, terwijl Nordisk Film de rechten heeft voor Noorwegen. De opnames zouden na de zomer moeten gaan starten.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KekeBaas

Avatar

Hij speelde ook in Brimstone van onze eigen Martin Koolhoven natuurlijk!

NieuwsFilm

meest populair