Dit 'The Lego Batman Movie'-vervolg klinkt wel heel gaaf

Dit 'The Lego Batman Movie'-vervolg klinkt wel heel gaaf

Het is eigenlijk best jammer dat we deze film nooit gaan zien.

Het lijkt erop dat we niet meer hoeven te wachten op The LEGO Batman Movie deel twee. De kans dat Will Arnett terugkeert als Bruce Wayne is uiterst klein. In het kader daarvan kan regisseur Chris McKay voor het eerst iets vertellen over zijn plannen.

De franchise verkeert nu in handen van Universal Pictures, dat personages uit de Fast & Furious en Jurassic Park-franchises naar de LEGO-wereld zou willen brengen. Daarom is de nieuwe film rond Batman, die wel aangekondigd was, dus geschrapt.

Dit was het geworden
McKay, die in eerste instantie aan het project verbonden was om weer terug te keren, vertelt tijdens een interview over zijn plannen. Het blijkt dat hij met zijn tweede Batman-film een Justice League-achtige film had willen maken.

"Dan Harmon en Michael Waldron hadden een geweldige eerste versie van het script gemaakt. Die was echt episch, zowel vanuit het oogpunt van actie als het verhaal. De structuur leek op de tweede Godfather en was een verhaal over de relatie van Batman met de Justice League en Superman, evenals de vorming van de Justice League."

De studio wilde dat Batman ook echt in een Batman-verhaal zou zitten en daarom focustte die eerste film zich zo sterk op hem. "Het publiek liet echter zien meer te willen. Ik had in de nieuwe film echt alles ingezet op de Justice League, met heel veel grappen, cameo's, elkaar kruisende verhaallijnen en referenties."

NieuwsFilm

meest populair