Algemeen

Marvel Studios wil meer geld verdienen en zet dus in op diversiteit

De studio is opmerkelijk open over zijn plannen.

door Jim Pedd om 07:00 in Algemeen
Het Marvel Cinematic Universe blonk de afgelopen jaren bepaald niet uit in diversiteit en representatie. Maar met Phase Four komt daar dan eindelijk verandering in, zowel in de bioscoop als op het witte doek.

De grootste franchise van de wereld gaat daar flink op inzetten. Marvel Studios executive vice president Victoria Alonso gaf tijdens een interview toe dat iets anders doen, zou betekenen dat Marvel winst zou laten liggen. Kortom: daar wordt flink op ingezet.

Meer representatie
"We hebben zo'n 6.000 personages in de Marvel-bibliotheek waar we toegang toe hebben, dus als dit goed gaat kunnen we deze verhalen nog vele, vele, vele, vele generaties blijven vertellen," aldus Alonso.

"Het is enorm belangrijk om de goede fundering te leggen voor de vele verschillende personages. De reden waarom we op dat vlak succes boeken, is omdat we een wereldwijd publiek hebben. Dat kan je niet hebben als je dat niet probeert een plek te geven in het geheel."

En dus zet de filmstudio vanuit "sociaal en cultureel oogpunt, maar vooral zakelijk en fiscaal oogpunt," in op meer diversiteit. "Je laat echt geld liggen als je niet kijkt naar de representatie. We kunnen alleen verhalen vertellen als we slagen en het geld hebben om ze te maken. Dus het idee is: 'als het geld opbrengt, waarom maken we het dan niet?' Dat leek voor mij een logische vergelijking, maar kostte veel tijd en veel gesprekken."

Door in te zetten op Black Panther, Captain Marvel, Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, The Marvels, Ms. Marvel, She-Hulk en Ironheart verbreedt de filmstudio zijn horizon.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ze moeten niet gaan door slaan met diversity. Het kan ze ook geld gaan kosten. Nog altijd zijn het de witte mannen die het meeste geld uitgeven aan bioscoop kaartjes.

Monojaxx

Avatar

Ik vind het alleen maar goed om meer diversiteit toe te laten in films, alleen is het wel zaak hier niet zo'n nadruk op te leggen. Dus als er een transgender/non-binair/lesbisch/homo/negroïde/Chinees/Mongool/Syndroom van Down-personage tussen zit, laat dit dan ook gewoon normaal en onopvallend zijn. In de bladen komt ook niet groots te staan dat Angelina Jolie's personage in The Eternals hetero is.

Jeroenevertp

Avatar

Fiscaal oogpunt ?
Is het voor de belastingdienst aantrekkelijker om meer diversiteit te laten zien dan ?

Master Of Films

Avatar

+9000 Monojaxx

Ja die opgelegde nadruk/virtue signalling/pandering voor sommige blauwe vinkjes. Steeds meer bedrijven vallen door de mand met deze schijnheiligheid.

Lucasfilm met hun BLM boodschap op Twitter. Maar John Boyega stond kleiner afgebeeld op de Chinese Star Wars poster. Apple met hun regenboogvlaggen in reclames, maar weren Alphabet-LGBTQ+ apps in 152 landen. Marvel deed ook mee. The Ancient One Yao (Marvel 616) van Dr. Strange komt uit Tibet. Echter Dr. Strange moest uitkomen in Chian. Tibet is gevoelig en The Ancient One werd vervangen. Helemaal niks mis mee met Tilda Swinton (zeer goeie actrice). Tilda heeft geen blaam, maar Marvel wel. Wel ironisch dat sommigen comic nerds hier de les proberen te geven ivm Loki en genderfluide. Maar spontaan vergeten hoe het zit met de orginele The Ancient One wat niet volgens de comics (Marvel 616) is.

Monojaxx "In de bladen komt ook niet groots te staan dat Angelina Jolie's personage in The Eternals hetero is."
Oh ze is dus hetero. Heel jammer.

ThEnd

Avatar

LOL: "zowel in de bioscoop als op het witte doek"

ThaBEN

Avatar

Het zal mij een rotzorg zijn wat de geaardheid / seksuele voorkeur is van een fictief karakter zolang het daadwerkelijk geen invloed heeft in het verhaal.
Mensen die behoefte hebben aan zulke content hebben een probleem met hun eigen zelfwaardering.

Laat ik duidelijk zijn. Er is niets mis met meer diversiteit. Maar ik heb wel een probleem om te pas en te onpas allemaal wijzigingen door te voeren op reeds gevestigde karakters puur zodat men kan pronken hoe divers en woke hun films zijn.

Wees dan creatief en verzin een nieuw karakter welke aan deze criteria voldoet.

Overlord

Avatar

Ze zijn in ieder geval eerlijk dat ze het doen voor het geld, en niet zozeer voor de gelijke rechten.
Zodra het geld gaat kosten zullen bedrijven wat minder liberaal gaan denken dus.

Maac

Avatar

Ik was na Endgame al uitgeklokt. Goed op tijd.

centr1no

Avatar

Monojaxx "Ik vind het alleen maar goed om meer diversiteit toe te laten in films"
Toe laten?
Af en toe lijkt het alsof figuren als deze Victoria Alonso en door alle scheve berichtgeving een hele hoop meer mensen denken dat iedereen bewust bezig is overal alleen maar blanke hetero mannen te plaatsen en dat zij de verlichtte strijders zijn die daar iets aan moeten doen.
Veel van de denkbeelden van die Alonso zijn zo krom dat het gewoon eng is dat zo'n figuur zo'n machtige positie heeft binnen zo'n groot bedrijf.
Eén van haar uitspraken in dat 'interview':
I think 51% of our audience is female, 28% of our audience is Hispanic. If we don’t represent the people that watch what we make, eventually they’ll go elsewhere because somebody else will figure it out.

Zij denkt dus dat het hele publiek net zo bekrompen is of zou moeten zijn als zijzelf.
En laten we helder blijven; het gaat hier over grootschalige toepassing van 'positieve' discriminatie, niet alleen in de filmwereld maar in de hele maatschappij.
Het hele idee van representatie is ook zo krom als iets.
Ik voel me echt niet gerepresenteerd met iedere blanke hetero man in een film. Vrouwen voelen zich echt niet gerepresenteerd door iedere vrouw in een film.
Mensen gaan niet enkel naar een film omdat hun kleur, ras, geaardheid of welk ander identiteitsdingetje dan ook er in voor komt.
Mensen willen goed gemaakte films met goed uitgewerkte karakters en een goed verhaal.
Mensen hebben fantasie, inlevingsvermogen en empathie.
Als iemand daar niet toe in staat is op basis van het simpele feit dat het karakter in een film op wat voor manier dan ook anders is dan henzelf, dan ga je de wereld niet helpen door die mensen specifiek tegemoet te komen.

RogueWon

Avatar

@centr1no: Het ziet je echt diep, he. Hier neem een koud biertje Smiley face Vanavond de kraker!

keepertje

Avatar

once you go woke you go broke

GreenHornet

Avatar

De meeste mensen die naar Marvel Kijken geven geen enkele moer om diversity. Het is alleen leuk als ze een superhelden zien waarmee ze zich kunnen indentificeren.

ArnoQ

Avatar

Helaas is dat nonsens want 'woke' films hebben voornamelijk enorme verliezen gedraaid.

Decepticon

Avatar

+1 centrum GreenHornet en ArnoQ.
Die Alonso is echt gevaarlijk voor de filmindustrie en echt niet goed wijs!
Blijkbaar heeft ze niet gezien wat de MCU zo groot en populair heeft gemaakt. Zeg ook maar al vast doei tegen de Chineze box office inkomsten, die zit hier helemaal niet op te wachten.

Ik vraag me af hoeveel inbreng Kevin Feige als ceo van Marvel Studio's eigenlijk nog heeft. We hebben straks geen normale superheld meer over. We krijgen straks allemaal vrouwelijke of iets met een kleurtje, anders gelovig of anders geaarde superhelden. Hulk, Hawkeye, Thor ook waarschijnlijk. Iron Man, overal krijgen we een vrouwelijke vervanger voor. Maar zelfs Captain Marvel wordt straks al vervangen door een moslim superheldin....
Ik denk dat dat Marvel in the ass kan gaan bijten en tegen hun gaat werken en geld gaat kosten.

centr1no

Avatar

RogueWon "Het ziet je echt diep, he. Hier neem een koud biertje"
Het is verontrustend dat dit niet bij meer mensen 'diep' zit.
Ik heb het al vaker gezegd, maar men leest mijn lange lappen tekst niet of verklaart mij voor gek omdat zij het 'bewijs' niet zien.
Deze Victoria Alonso is executive vice president of production bij Marvel. Zij vind de naam 'X-men' verouderd omdat er ook vrouwen bij de X-men zitten. Want dat is wat belangrijk is.
Radicale idioten als deze Alonso zitten tegenwoordig overal. Bij bedrijven, in de media, de politiek, onderwijsinstellingen, overal. En niet alleen in Amerika.
Zij bepalen in steeds grote mate wat onze waarden en normen moeten zijn, wat wel en niet gezegd of gedaan mag worden, wat wel of niet gepast is.
Lees eens wat anders dan de populaire krantenkoppen of kijk eens naar een Youtube-kanaal van mensen die niet bang zijn kritiek te uiten richting de grote mediabedrijven e.d. en dan kom je er al snel achter dat er veel meer aan de hand is dan dat wat je hier op Filmtotaal mee krijgt.
Hier in Nederland krijgen we het allemaal wel mee en omdat onze maatschappelijke problemen niet zo groot zijn als in Amerika lijkt het alsof we er hier redelijk laconiek mee om gaan maar ook hier zie je aanpassingen in de media en onze gedragsregels en zie je problemen ontstaan die er eerst niet eens waren, simpelweg omdat de Amerikaanse maatschappij op de onze wordt geprojecteerd en alle haat en ontevredenheid daarvan wordt uitvergroot.
Als je je ook maar een beetje verdiept in de toestand van Amerika dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat het een chaos is. Afgezien van bijv. de laatste financiële crisis en andere corrupte en slecht geregelde Amerikaanse rotzooi die ons leven hier duizenden kilometers verderop verziekt willen ze ook de hele wereld mee nemen in hun specifieke culturele en sociologische problemen.
Helaas heeft de rest van de wereld last van iedere scheet die Amerika laat en niemand gaat mij wijs maken dat dat vanzelf wel over waait.

Dramalert

Avatar

Diversiteit ? Maar wat als China niet wilt dat Marvel een lbgthx met een kleurtje op de poster wilt ?

DudleyS

Avatar

Ach het was leuk tm phase 3. Endgame was voor mij echt Endgame. Ben er klaar mee nu. Ben blij dat ze me nu van tevoren waarschuwen wat ik te zien ga krijgen in een film zodat ik kan kiezen om te gaan kijken of niet. Blijft helaas voor mij niet veel meer over maar het is best zo. Waren 10 mooie jaren. Nu mag leftism, alphabet+, woke, BS, diversity, inclusivity, equity het allemaal overnemen en alle huilebalken die zich niet vertegenwoordigd voelen in een superhelden film (hoe verzin je het hahaha) mogen stoppen met huilen. Zij hebben eindelijk hun zin en ik m'n rust.

NieuwsFilm

meest populair