Marvel Studios wil meer geld verdienen en zet dus in op diversiteit

De studio is opmerkelijk open over zijn plannen.

Het Marvel Cinematic Universe blonk de afgelopen jaren bepaald niet uit in diversiteit en representatie. Maar met Phase Four komt daar dan eindelijk verandering in, zowel in de bioscoop als op het witte doek.

De grootste franchise van de wereld gaat daar flink op inzetten. Marvel Studios executive vice president Victoria Alonso gaf tijdens een interview toe dat iets anders doen, zou betekenen dat Marvel winst zou laten liggen. Kortom: daar wordt flink op ingezet.

Meer representatie
"We hebben zo'n 6.000 personages in de Marvel-bibliotheek waar we toegang toe hebben, dus als dit goed gaat kunnen we deze verhalen nog vele, vele, vele, vele generaties blijven vertellen," aldus Alonso.

"Het is enorm belangrijk om de goede fundering te leggen voor de vele verschillende personages. De reden waarom we op dat vlak succes boeken, is omdat we een wereldwijd publiek hebben. Dat kan je niet hebben als je dat niet probeert een plek te geven in het geheel."

En dus zet de filmstudio vanuit "sociaal en cultureel oogpunt, maar vooral zakelijk en fiscaal oogpunt," in op meer diversiteit. "Je laat echt geld liggen als je niet kijkt naar de representatie. We kunnen alleen verhalen vertellen als we slagen en het geld hebben om ze te maken. Dus het idee is: 'als het geld opbrengt, waarom maken we het dan niet?' Dat leek voor mij een logische vergelijking, maar kostte veel tijd en veel gesprekken."

Door in te zetten op Black Panther, Captain Marvel, Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, The Marvels, Ms. Marvel, She-Hulk en Ironheart verbreedt de filmstudio zijn horizon.

NieuwsFilm

meest populair