Algemeen

Geannuleerde 'Star Trek'-film was echt ontzettend leuk

Noah Hawley over zijn geannuleerde Star Trek-project.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De afgelopen jaren waren wat Star Trek-films betreft behoorlijk onzeker. Maar na heel wat projecten die een hele lange tijd in een ontwikkelhel verkeerd hebben, lijkt de boel eindelijk wat concreter te worden.

Paramount gaf namelijk groen licht voor twee films in de franchise. Een daarvan wordt geschreven door Kalinda Vasquez, die je onder meer kent van de serie Star Trek: Discovery (in Nederland te zien op Netflix). Daarnaast is er nog een project in de maak, dat voor juni 2023 gepland staat.

Geen Noah Hawley?
Enige tijd leek het erop dat Noah Hawley ook een Trek-film mocht maken. Maar zijn project werd ineens geannuleerd. Details geeft hij niet, maar de regisseur vertelt nu hoe dicht hij bij de productiestart stond.

"We stonden echt op de startbaan," begon Hawley. "We zaten middenin het casten, hadden een productieschema en ik was er bijna klaar voor om naar Australië te reizen voor de opnames. En toen ineens was er nieuw management."

"Als ik er zo op terugkijk, verraste het mij niet dat Emma Watts zoiets zei van: 'Zijn jullie gek geworden? Die is een niet eerder op de proef gestelde crew. Dit is een origineel idee. We weten niet of dit gaat werken.' Het is vooral dat ik zo ver ben gekomen als ik gekomen ben. Het was een heel leuke film en ik denk dat 'ie geweldig was geworden. Maar dit soort dingen heb je niet in de hand. Dus gaan we verder."

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Friends-afleveringen zijn 'leuk', het dansje van Peter Parker in Spiderman3 was 'leuk', het gekut met een motor in het vorige StarTrek-deel was 'leuk'; een nieuwe StarTrek hoort episch te zijn, niet 'leuk'.

NieuwsFilm

meest populair