'Star Wars'-slachting van de Jedi uitgevoerd door slaven

'Star Wars'-slachting van de Jedi uitgevoerd door slaven

Anakin Skywalker had niet de minste hulp.

De Jedi Order werd aan het einde van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith bijna helemaal uitgeroeid. Het was een van de meest tragische momenten uit de geschiedenis van Star Wars. En nu blijkt hoeveel erger het is.

De animatieserie Star Wars: The Bad Batch krijgt op dit moment wekelijks een nieuwe aflevering op streamingdienst Disney+. Die serie laat nu zien dat de moord op de Jedi nog erger is dan je misschien gedacht zou hebben.

Gruwelijke moorden door slaven
Palpatine wist de Jedi succesvol uit te roeien met behulp van een leger aan klonen. Die hadden allemaal een chip in hun brein, waar meerdere geheime commando's in zaten die ze wel moesten uitvoeren. Geen keuze.

Tot nu toe leek het erop dat de klonen meer een marionet waren dan iets anders toen ze de moord uitvoerden. Maar de nieuwste aflevering van The Bad Batch laat zien dat dit niet het geval is.

In de aflevering Battle Scars wordt de chip van Wrecker geactiveerd en probeert hij zijn teamgenoten te vermoorden. Ze weten hem bewusteloos te slaan en de chip te verwijderen. Wrecker vertelde later dat, toen hij zijn vriend Echo probeerde te vermoorden, zijn bewustzijn vocht om dit niet te doen, maar zijn lichaam niet kon gehoorzamen.

Daarmee waren de klonen min of meer slaven en konden ze hun eigen wil niet meer uitvoeren. Dat laat ook meteen zien dat Anakin eigenlijk nog erger is dan je zou denken. Hij doodde immers ook de younglings, de kinderen, in de Jedi Tempel, samen met leden van de 501ste divisie aan klonen. Die klonen deden iets tegen hun wil; Anakin niet.

NieuwsFilm

meest populair