Algemeen

'Star Wars'-slachting van de Jedi uitgevoerd door slaven

Anakin Skywalker had niet de minste hulp.

door Jim Pedd om 08:09 in Algemeen
De Jedi Order werd aan het einde van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith bijna helemaal uitgeroeid. Het was een van de meest tragische momenten uit de geschiedenis van Star Wars. En nu blijkt hoeveel erger het is.

De animatieserie Star Wars: The Bad Batch krijgt op dit moment wekelijks een nieuwe aflevering op streamingdienst Disney+. Die serie laat nu zien dat de moord op de Jedi nog erger is dan je misschien gedacht zou hebben.

Gruwelijke moorden door slaven
Palpatine wist de Jedi succesvol uit te roeien met behulp van een leger aan klonen. Die hadden allemaal een chip in hun brein, waar meerdere geheime commando's in zaten die ze wel moesten uitvoeren. Geen keuze.

Tot nu toe leek het erop dat de klonen meer een marionet waren dan iets anders toen ze de moord uitvoerden. Maar de nieuwste aflevering van The Bad Batch laat zien dat dit niet het geval is.

In de aflevering Battle Scars wordt de chip van Wrecker geactiveerd en probeert hij zijn teamgenoten te vermoorden. Ze weten hem bewusteloos te slaan en de chip te verwijderen. Wrecker vertelde later dat, toen hij zijn vriend Echo probeerde te vermoorden, zijn bewustzijn vocht om dit niet te doen, maar zijn lichaam niet kon gehoorzamen.

Daarmee waren de klonen min of meer slaven en konden ze hun eigen wil niet meer uitvoeren. Dat laat ook meteen zien dat Anakin eigenlijk nog erger is dan je zou denken. Hij doodde immers ook de younglings, de kinderen, in de Jedi Tempel, samen met leden van de 501ste divisie aan klonen. Die klonen deden iets tegen hun wil; Anakin niet.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

De clones waren al slaven sinds ze uit de tubes stapten. Ze waren gecloned voor maar 1 taak en dat is oorlogs voering oftewel moord en doodslag en om opdrachten uit te voeren. Wat al die cgi kinderfilmpjes proberen te doen is die lui goed te maken en allemaal andere zoetsappige onzin er aan toe te voegen. De Empire is en was een soort van nazi Empire nu wordt het allemaal maar verneukt door dit soort bs en in games nu ook de diversiteit in de Empire.
De Empire bestond uit blanke witte dominante haatdragende wereld dominerende mannen en de clones zijn in opdracht van een sith/dark jedi in werking gezet en opgebouwd met bepaalde karakter trekjes met de genetische samenstelling van Django Fett om zo de beste moordlustige vernuftige soldaten te zijn en worden.
Al die kindvriendelijke pc onzin verneukt alles nog meer. Smiley face

Chris23

Avatar

^" in games nu ook de diversiteit in de Empire. " t lukt me gewoon niet om Squadrons single player campaign verder te spelen door al die ingeshoehornede woke`ies, hoe vet de graphics en besturingmechanismen van de starfighters ook zijn...alleen als ik alle cutscenes en hangar gesprekjes enz skip..maar dan mis je het verhaaltje en zijn het losse missies die je speelt eigelijk.

Pascal08

Avatar

Haha Chris je wist precies waar ik op doelde. Hoe erg en irritant racisme ook is, wat ze doen met dat Empire gebeuren kan echt gewoon niet. Het begon ook al in Battlefront 2 met Inferno squad. Maar in Jedi Fallen Order had ik er minder moeite mee omdat het inquisitors waren en dan niet echt heel erg Empire gerelateerd en Ninth sister was ook nog acceptabel ondanks het een neushoorn was. Als buitenstaanders heb ik er geen probleem mee maar wel als ze het die hard Empire operatives zijn, is gewoon not done. ;)

Chris23

Avatar

Er is een verschil tussen racisme bestrijding, waar ik volledig voor ben (mede aangezien ik ook niet een blonde puur hollandse jongen ben) en schijnheilig Virtue Signaling en quota`s halen ten koste van de kwaliteit van games en films. (er is een achterstand bij minderheden omdat de macht lang bij een groepering geweest is waardoor er aan die kant op dit moment meer opgeleiden en ervaring is...daar moet idd wat aan gedaan worden... maar kwaliteit van het eindprodukt moet altijd prio hebben.)
Kvind de vrouwelijke commander stemmen van de empire in de multieplayer van BF2 ook irritant.
Het rukt me zo uit m`n 70/80`s starwars escapism en drukt m`n neus in dat geforceerde 20`s politieke culture gedoe.
over starwars games gesproken :

Smiley face

Pascal08

Avatar

Identiteit behouden is gewoon belangrijk, verdienen waar je voor vecht.
Negatieve discriminatie is een beroving maar positieve netzo.
Ik merk dat ik een beetje tegenstrijdig ben want als ik terug denk aan Finn als “zwarte” stormtrooper was dat best cool, alleen ik heb zo een gruwelijke hekel aan de First Order look dat het mijn hele SW vibe vernietigd. Ondanks Sith troopers wel weer heel erg vet waren maar net als Boba in his glory days te weinig screen tijd kreeg.
En second sister past eigenlijk wel bij de rol en haar uiterlijk. Maar dat opgedrongen gedoe werkt niet.
BF beide games vind ik er echt geweldig uitzien en spelen beide heerlijk vind ik.
Alleen er komt idd zo weinig naar buiten terwijl er zooooooooveel materiaal is.

ChiefVader

Avatar

Wat jullie hier Schiavone is natuurlijk onzin, de empire is inderdaad een "Supreme" fractie met als main figuren de degelijke westerse man! Star wars battlefront 2 deed dit perfect door een blanke Vader die zn gemixte dochter in de empire mee nam! Deze is op paier een 10 out of 10, het gemukticuktie gedoe kan je haten of van houden. En ging in de main movies natuurkijk nergens over, een neger die in zn schiuder gebrand word, een blanke sith lord die dit doet ???? ......Hoewel ze het in de series vrij tof weer doen met moff Gideon en zn kapsel dat er ook bij past, het is een raciste fraction dit geval ala 2021.....En de nazi theorie....Hitler werkte samen met Italy, spanje werd niet binnegevallen en frankrijk waar ze destijds best wat negers al Hadden werd maar voor de helft veroverd, jullie halen neo nazi pratijken en nazi door elkaar! Iets wat hier in nederland meestal de main cultuur is, lachwekkend

ChiefVader

Avatar

In did geval, is finn in the first order idd wel echt een keuze van.....ja....what on earth...ziet er niet echt als een first order trooper uit, dat hebben ze daarna gecompenseerd door kylo hem te laten brand merken en met zn zwaard zn rug open te weepen, en finn word ook door de first order trooper verslagen....en hij is op de vlucht voor zichzelf, en de ornaje Yada ziet zn ogen die ze overall tegenkomt....en dit geval...zou je je heel hard kunnen afrvagen...wat doet finn in deze film...

ChiefVader

Avatar

Natalie portman is ook joods bye the way! En het grappige is dat Harrison Ford die nazi vrouw in Indiana Jones bij haar keel pakt en niet vermoord, Natalie portman gaat dood aan een gebroken hard! George Kennende zal dit wel hier op gebaseerd zijn
Toffee is ook dat rogue one zich aan de star wars George regels held, dikke mensen en hun kppigheid incl dus de dikke pilot net als 4 die wegvliegt en sterft , een gropje blanke mannen die na hun Meester creatie kijkt, krenic die door zn eigen ontwerp vernietigd word, het goed slecht met de mentaliteit zou auto beteken meer blanke en grootheidwaanzin aan de ene kant en multicuktie aan de andere kant, mooie films en het kan door het "express" doen idd vermoeiend worden!Echter zijn op cosplay party's ook een hoop gemixte en buitelandse stormtroopers en mischien is dit wel het punt

ChiefVader

Avatar

Bovendien maakt George ook hier een verschil tussen idioten en niet, dus tarkin en piet komen er goed doorheen , omdat ze blank/racist slim en meer multicultural zijn.De neo nazi worden vermoord vanwege hun mentaliteit....over nagedacht, de clones krijgen een chip, stormtrooper niet...het is een George film, en zijn denkwijze is geniaal in het echt blijkt dit vaak niet helemaal te werken vanwege die figuren die ze vermoorden....dus daarom vermoord Vader ze! Dat enge dikke ventje heeft ook zon Romijn kapseltje in episode 4 ???? En er staat nergens en dan okk nergens dat 1 van deze niet Randdebielen niet met een mooie buitelandse vroue kunnen trouwen.En dit kan alleen George maken, mischien een Italian en mischien ik ????
Mijn zoontje komt van een half zwarte braziliaanse vrouw, die 100% kut en zwart is maar mn zoontje is blond en blank met blonde krullen en heeft dat anakin episode 3 kapsel als zn haar gedaan is....????????
En heeft op vet veel zn 0.6 tot 1,5 jaar foto's zn hand net als kylo ren in de film ???? alleen dan ook omgekeerd lol

ChiefVader

Avatar

Die chip zou mischien ook wel gebaseerd zijn op gedrag etc....blijft dat episode 7,8,9 dram films zijn..het moment in de eerste trailer dat finn als stormtrooper omhoog kwam....was like yeah.....here we go.....Pokémon!
De at st waren chicken walkers, de nieuwe bavianen en at st zijn gorillas......kylo heeft een kruiszwaard....ze Hadden beter een empire een script vol met niet blanke kunne stoppen en hun eigen starcuiser kunnen hebben als fanatiekelingen....ofzo...een side groepring onder de empire flag, echter bleek dit dus in de nazi empire ook niet werken....aangezien uitenselijk de russen via achter aanvielen en de romenen overlopen werden...dus daarom zullen ze er wel tussen zitten.....hoewel Hitler zn wereld heersing natuurlijknoook ging vanwege zn nazi supporters.

ChiefVader

Avatar

Ik weet hem al trouwens jango komt uit nieuw Zeeland en is getint...hij is geprogameerd als .... ????????????

ChiefVader

Avatar

Jar jar binks praat engels als sommige ik denk afrikanen doen...zag gister een filmpje als op oblivion conversations zoekt...kan je hem vinden op een bankje en hij oraat lettelijk de jar jar taal... ...en dat hij kan praten maakt hem nog niet intelligent...????????
Maar dan moet jar jar een sport blanke voorstellen ofzo want die trekken ze wel, in werkelheid was ie op goofy geinspireerd zei George altijd zelf , hij komt ook met het voorstel van Palpatine...George his movies ????????
Who is jar jar ???????? Die man wou ook zelfnoord plegen die hem speelde !

NieuwsFilm

meest populair