Algemeen

Disney vindt in deze jonge actrice de nieuwe Sneeuwwitje

Een volgende Disney-sprookjesfilm gaat over Snow White.

door Bram de Groot om 10:08 in Algemeen
De komende jaren komen er nog wel wat live action-verfilmingen van sprookjes aan. Uiteraard is Walt Disney Studios de hofleverancier in het genre en nu is duidelijk welke actrice de hoofdrol mag spelen in de verfilming van de Disney-animatiefilm Snow White and the Seven Dwarfs uit 1937.

Via Deadline wordt duidelijk dat de nog jonge actrice Rachel Zegler Sneeuwwitje gaat spelen. Zegler maakt haar speelfilmdebuut in Steven Spielbergs musicalremake West Side Story die in december in de bioscopen verschijnt. Ook zal ze een rol hebben in de superheldenfilm Shazam! Fury of the Gods.

Snow White and the Seven Dwarfs
Eerder werd al bekend dat Snow White and the Seven Dwarfs zijn regisseur vond in (500) Days of Summer en The Amazing Spider-Man-kopman Marc Webb en dat de muziek opgeleverd gaat worden door La La Land-songwriters Benj Pasek en Justin Paul.

"Rachels buitengewone vocale capaciteiten zijn nog maar het begin van haar kunsten. Haar kracht, intelligentie en optimisme zullen een integraal onderdeel worden van het herontdekken van de vreugde in dit klassieke Disney-sprookje," aldus Webb in een verklaring.

Met een script van Erin Cressida Wilson moet de verfilming van het verhaal van de Gebroeders Grimm vermoedelijk pas in 2022 opgenomen gaan worden.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

In het kader van gelijkheid, waarom geen man?

ThEnd

Avatar

Niet bepaald wit als sneeuw. Disney heeft schijt aan Duitse folklore.

Brein8998

Avatar

Lijkt mij een goede casting keuze

Zembo

Avatar

Folklore = fictie, fictie = het maakt niet uit welk huidskleur je er aan plakt. Net zoals James Bond een neger kan zijn of chinees ondanks dat de schrijver hem als witte persoon gecreerd heeft. Nelson Mandela die door Tom Hanks laten spelen of Willy Nelson die door 50 cent wordt gespeeld is een ander verhaal uiteraard.

Maar ondanks dat ben ik ook best wel moe van al die sjw castings. Ik snap je punt.

RogueWon

Avatar

ThEnd "Niet bepaald wit als sneeuw. Disney heeft schijt aan Duitse folklore."
De Disney tekenfilms van vroeger waren ook niet 1-op-1 kopieen van de originele sprookjes. Dat wil je volgens mij ook niet.

ThEnd

Avatar

@Zembo, maakt mij allemaal ook niks uit hoor, maar hier is het wel raar, want één van de karakteristieken van Sneeuwwitje is, is dat ze een huid zo wit als sneeuw heeft. Als daar vanaf wordt geweken, dan is het gewoon geen Sneeuwwitje meer, maar Zandbruintje.

Master Of Films

Avatar

Zembo "Nelson Mandela die door Tom Hanks laten spelen of Willy Nelson die door 50 cent wordt gespeeld is een ander verhaal uiteraard."
Jij hebt duidelijk geen Hamilton op D+ gekeken. Of de mini serie Anne Boleyn gezien. Men is al begonnen met race swapping van echte historische (blanke) personen. Echter dankzij onze SJW vrienden zal Tom Hanks nooit Nelson Mandela en/of Black Panther mogen spelen.

Zembo

Avatar

^ oh wow echt? Ik ben blij dat ik dat niet gezien heb dan. Jeetje ze overdrijven nu wel met hun politieke correctheid.

ThEnd

Avatar

^Hamilton staat dan wel op Disney+, maar met de productie zelf had Disney niks te maken.

Lurking metafan

Avatar

? Mis ik iets? Waar zit het sjw hem hier in dan: ze is toch gewoon blank en caucasian, net als Sneeuwwitje?

Wat is hier nu weer mis mee, is zelfs dat niet goed voor sommigen?

Zembo

Avatar

@lurkin metafan

An sich is er niets mis mee maar deze dame is duidelijk latino en niet blank en caucasian.

RogueWon

Avatar

Ik vind het wel meevallen. Ze is toch niet zo overduidelijk latina of bruin? En blank is ook niet hetzelfde als wit. Dus dan zou een blanke persoon ook niet geschikt zijn.

eltorro

Avatar

@Lurking metafan: Snap het ook niet. Het meisje is blanker dan sneeuwwitje uit de tekenfilm. Denk dat mensen tegenwoordig iets te overgevoelig zijn.

Lurking metafan

Avatar

@Zembo: ik dacht dat met caucasian/caucasisch alle volkeren van Europese origine bedoeld werden, dus ook de Zuid-Europese en die daarvan afstammen, en niet alleen maar mensen van Noord- en West-Europese origine (Arisch?)?

Misschien dat Latino tegenwoordig door een aantal mensen anders behandeld wordt, maar het was toch vooral Portugal en Spanje die hun nageslacht Midden- en Zuid-Amerika lieten vullen.
Op de foto's hier ziet ze er blank genoeg uit, als dat het criterium is, ook al is ze dan niet Arisch (maar wel half-Arisch, haar vader is Pools-Duits-Italiaans, haar moeder Columbiaans).

Is dat het issue misschien, dat een aantal mensen alleen nog Arische origine beschouwen als Caucasian? Maar volgens mij zijn die 2 termen niet hetzelfde en omvat Caucasian meer volkeren.
Als ik het mis heb, mogen mensen me corrigeren.

kokosnoot

Avatar

Als je echt iemand gaat zoeken met een huid zo wit als sneeuw dan wordt dat een lange zoektocht. Als je wiki er op nakijkt van Sneeuwwitje dan zie je op de oude prenten bij het verhaal ook niet iemand met een sneeuwwitte huid.
In het Sprookje is verder nooit iets gezegd over de kleur ogen.

Al met al lijkt het mij een prima casting, we worden toch niet zulke zeikerds als die Wokewolkjes he Smiley face

Eddie Singer

Avatar

Ik verwacht dan toch wel een aantal 'populaire' diversiteiten terug te vinden bij de zeven dwergen!
Een uitgelezen kans voor Disney om 'woke' te zijn.
Zo'n beetje de hele 'Alfabet-gemeenschap' kan je er in kwijt...

NieuwsFilm

meest populair