Dit moet je weten over de grote fantasyfilm 'The Green Knight'

Dit moet je weten over de grote fantasyfilm 'The Green Knight'

Dev Patel is de held Sir Gawain, het neefje van King Arthur.

Van de filmstudio A24 die eerder films als Moonlight, Lady Bird, Ex Machina, The Witch en Hereditary opleverde, verschijnt binnenkort de fantasyfilm The Green Knight van regisseur David Lowery (The Old Man & the Gun). Hieronder krijg je de info die je vooraf zou moeten weten over de film.

In The Green Knight zien we Dev Patel in de hoofdrol. De acteur uit onder meer Slumdog Millionaire en The Personal History of David Copperfield speelt het personage Sir Gawain, het koppige neefje van King Arthur.

Wat moet je weten over The Green Knight
In onderstaande video krijg je in een paar minuten te horen en zien wat je over de film moet weten. In Legends Never Die: An Oral History of The Green Knight krijg je van Ralph Ineson, die in de film invulling geeft aan de Green Knight, meer te horen over de achtergrond en het avontuur van Sir Gawain.



The Green Knight: 29 juli in de bioscoop
In The Green Knight zien we hoe Sir Gawain (Patel) op zoek gaat naar de Green Knight, een gigantisch boomachtig wezen. Gawain vecht op zijn pad met geesten, reuzen, dieven om zich te te bewijzen aan zijn familie en koninkrijk. Hieronder een nieuw affiche.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair