De streamingdeal van Steven Spielberg met Netflix is kleiner dan je denkt

De streamingdeal van Steven Spielberg met Netflix is kleiner dan je denkt

Het valt allemaal wel mee.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Oscar-winnaar Steven Spielberg met zijn Amblin Partners een grote deal getekend had bij Netflix. Maar die deal blijkt kleiner dan je misschien zou denken.

De deal was een behoorlijk grote verrassing, vooral omdat we Spielberg kennen als iemand die behoorlijk kritisch was op de streamingdienst. Maar nu blijkt dat de deal kleiner is dan wellicht gedacht. Geen van de films die Amblin voor Netflix maakt, zal namelijk geregisseerd worden door Spielberg.

Geen Spielberg-films
Insiders die betrokken zijn bij de deal met Netflix, vertellen dat het onwaarschijnlijk is dat Amblin "zijn meest prestigieuze films - laat staan de films die Spielberg zelf regisseert - naar Netflix stuurt."

"Als Steven iets gemaakt heeft, gaat dat naar de bioscoop. Netflix krijgt het (filmequivalent van) 'Steven Spielberg Presents'", lezen we. De deal biedt Amblin wel een kans om mee te doen met de belangrijke streamingmarkt en werd om die reden getekend.

Overigens zal Amblin twee films per jaar gaan maken voor Netflix. Het inmiddels meerdere decennia oude partnerschap van Spielberg en Universal Pictures, blijft voorlopig ook bestaan.

NieuwsFilm

meest populair