Ongemaakte Batman-film 'Nightwing' was een brute wraakfilm geworden

Ongemaakte Batman-film 'Nightwing' was een brute wraakfilm geworden

Nightwing was in de maak met Chris McKay als regisseur.

Enige tijd had Chris McKay een Nightwing-film in de maak voor Warner Bros., maar sinds het DCEU een heel andere richting in ging, besloot men van het project af te zien. Nu onthult McKay nieuwe details over wat de film had kunnen brengen.

Nightwing leek echt een prioriteit te zijn voor Warner Bros., maar net als zoveel andere projecten kwam het uiteindelijk stil te liggen toen het DC Extended Universe weer een andere kant op gebracht werd.

Een wraakfilm
McKay onthulde dat hij eigenlijk van plan was om een wraakfilm te maken rond Dick Grayson.

"Vooropgesteld was het idee om er een karakterstudie van te maken, over een man die opgroeide met een beetje een slechte vader," aldus McKay die daarmee refereerde naar Batman.

"Ik wilde kijken hoe dat hem vormde tot een jonge volwassene die probeerde zich af te zetten van die wereld en er weer in gesleept werd. Het werd een wraakfilm en echt een introductie van Nightwind en de wereld van Blüdhaven. Er zaten echt heel veel schurken in."

Duur was dat project niet, blijkt nu: McKay had nog geen 100 miljoen dollar nodig. Maar Warner Bros. besloot de film vooralsnog geen groen licht te maken. Misschien kan 'ie er wel nog komen, want formeel heeft men nooit gezegd dat dit niet zo zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair