Waarom 'The Hunt' van Blumhouse een enorme flop werd

Waarom 'The Hunt' van Blumhouse een enorme flop werd

Oprichter Jason Blum laat zich erover uit.

De meeste horrorfilm-fans kennen studio Blumhouse waarschijnlijk wel. Het Amerikaanse film- en televisieproductiebedrijf werd in 2000 opgericht. Sindsdien werkt het aan allerlei grote franchises zoals Paranormal Activity, Insidious en Halloween en is ook verantwoordelijk voor toppers als Split, Get Out en The Invisible Man. Toch zit er volgens Jason Blum ook een zeer teleurstellende film tussen.

Volgens oprichter Blum gaat het hier om de satirische thriller The Hunt, met o.a. Hilary Swank, van Craig Zobel. Het verhaal gaat over een groep conservatieve armen die wakker worden op een afgelegen plek waar linkse rijkaards hen voor de sport opjagen en doden.

Ontvangst
De thematiek schoot de Amerikaanse gemoederen in volle verkiezingsstrijd in het verkeerde keelgat. Toenmalig president Donald Trump liet zich zelfs erg negatief uit over de film, zonder deze gezien te hebben. Als gevolg van alle kritiek (en de schietpartijen in Dayton en El Paso, al hadden deze geen link tot de film) besloot studio Universal om de release van de film volledig te annuleren.

In maart 2020, ongeveer een jaar na de originele release, liet de studio de film dan toch alsnog los op de wereld. Enkele weken later sloeg echter de pandemie toe en gingen alle bioscopen dicht. Blum, de producent van de film, zegt dat de film al geen kans meer had.

Onmogelijk
Blum laatt weten dat de politieke controverse rond The Hunt al te groot was voor de film, die hieronder enorm heeft geleden: ''Het is toch wel zonde'' begint Blum. ''Veel mensen hadden al een oordeel geveld van de film, zonder te weten waar The Hunt echt over ging...''

De film sloeg niet aan en was ook een flop aan de box-office. Zo kost The Hunt zo'n 14 miljoen dollar om te maken maar bracht in Amerika niet eens de helft hiervan op. Wereldwijd was de film goed voor ongeveer 16 miljoen dollar. Blum ziet The Hunt dan ook als de 'grootste teleurstelling' uit zijn carrière.

NieuwsFilm

meest populair