Quentin Tarantino wilde 'Resevoir Dogs' remaken als laatste film

Maar hij doet het niet.

Het is afwachten of Quentin Tarantino daadwerkelijk na zijn tiende film stopt met regisseren, maar het heeft er wel alle schijn van. Welke film dat dan zou worden is nog niet duidelijk. Eén van de opties voor Tarantino was een remake van zijn eerste film, de misdaadfilm Resevoir Dogs.

Resevoir Dogs is volgens velen nog steeds een van zijn beste films gemaakt. In gesprek tijdens Real Time with Bill Maher liet de filmmaker het volgende weten: "Die film is een soort van 'capture time in a moment'-ding. Ik overwoog eigenlijk om Reservoir Dogs opnieuw te maken als mijn laatste film. Ik zal het niet doen, internet. Maar ik heb het overwogen."

Stoppen als regisseur
Ook ging QT nogmaals in op zijn beslissing om snel te willen stoppen als regisseur. Hij gaf aan dat de geschiedenis heeft uitgewezen dat filmmakers niet beter worden na een bepaald moment. Hij gaf als voorbeeld regisseur Don Siegel die stopte na zijn film Escape from Alcatraz uit 1979.



In Resevoir Dogs ontmoeten we zes gangsters die elkaar alleen kennen onder hun codenaam. Ze komen bij elkaar om diamanten te stelen. Als het zover is, worden ze opgewacht door de politie en volgt er een slachtpartij. De paar boeven, die erin geslaagd zijn te ontsnappen, ontmoeten elkaar weer in een hangar en vragen zich af wie de verrader is geweest.

NieuwsFilm

meest populair