Samuel L. Jackson krijgt eindelijk een Oscar

Samuel L. Jackson krijgt eindelijk een Oscar

De geliefde acteur wordt geëerd door de Academy.

Pas één keer werd Samuel L. Jackson genomineerd voor een Oscar. Dat was in 1994 voor de Beste mannelijke bijrol voor zijn aandeel als Jules Winnfield in Pulp Fiction. De prijs ging toen naar Martin Landau (Ed Wood) en Jackson kwam vervolgens niet meer in beeld bij de Academy.

Maar daar komt nu verandering in. Jackson wordt volgend jaar geëerd met de Academy Honorary Award voor zijn bijna vijftigjarige carrière in Hollywood. Jackson maakte in 1976 zijn debuut als acteur in de tv-serie Movin' On en debuteerde op het witte doek in Ragtime als Gang member No. 2.

Jackson speelde ondertussen in meer dan honderd films. Hij is een belangrijk gezicht in de films van Quentin Tarantino en hij speelde rollen in grote franchises als Star Wars en het Marvel Cinematic Universe. Zijn film brachten bij elkaar zo'n 27 miljard wereldwijd op.

Academy Honorary Awards
Er zijn overigens meer grote namen die een Academy Honorary Award krijgen in 2022. Ook Elaine May en Liv Ullmann krijgen de "prijs" en Danny Glover (Lethal Weapon) krijgt de Jean Hersholt Humanitarian Award.



NieuwsFilm

meest populair