'Pirates of the Caribbean 6': Dit kan je verwachten van de film

Hij gaat het zonder Johnny Depp doen. Maar wat weten we nog meer?

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Pirates of the Caribbean-film. Niet alleen is er een zesde deel in de maak, ook werkt Disney aan een spin-off met vrouwelijke piraten in de hoofdrol. Vandaag vertellen we je wat je moet weten over de toekomst van de franchise.

In 2003 werd de Pirates of the Caribbean-franchise gelanceerd, met groot succes. Hoewel de films enorm populair zijn gebleken en elk deel een box office hit was, wil Disney de franchise was opschudden en groter maken.

Verschillende films
Om die reden werkt Disney niet alleen aan een zesde deel in de franchise, maar ook aan een reboot waarin Margot Robbie de hoofdrol kan spelen. Daar acteur Johnny Depp min of meer gewipt is, is het ook zoeken naar een nieuwe richting.

Op dit moment werken Craig Mazin en Ted Elliott aan het script voor een zesde film. Zij volgen Rhett Reese en Paul Wernick op, die eerder aan het project verbonden waren. Mazin schreef HBO-serie Chernobyl en Elliott werkte aan de allereerste Pirates-film. Regisseur Joachim Rønning mag de zesde film maken.

Geen releasedatum
Er is nog geen releasedatum bekend voor Pirates of the Caribbean. Kijken we naar de releases van de meeste films in de franchise (op deel 2 en 3 na), is het de norm dat er zo vier tot vijf jaar tussen twee films zit.

Het kan dus best nog even duren voordat er een nieuwe film uitkomt. Wel weten we van producent Jerry Bruckheimer dat het script bijna klaar is en dat het coronavirus roet in het eten gooide bij de plannen om snel te beginnen met de opnames.

De cast
Het lijkt onwaarschijnlijk dat acteur Johnny Depp terugkeert, gezien hoe hij nu binnen Hollywood ligt. We weten dat actrice Kaya Scodelario getekend heeft voor nog een film en dat ze met alle plezier terugkeert. Ook heeft acteur Bill Nighy al eens laten weten met alle plezier terug te willen keren.

Van acteurs Keira Knightley en Orlando Bloom weten we dat zij niet direct terug willen keren, maar dat Disney wel interesse heeft. De vraag zal dus zijn in hoeverre er een interessant script komt en vermoedelijk ook welk bedrag men op tafel legt.

Het verhaal
Over het verhaal is nog niets bekend. Natuurlijk zijn het films die altijd een bovennatuurlijk element hebben en het gerucht gaat al een tijdje rond dat een piratenkoningin een belangrijke rol krijgt. Maar dat is allerminst zeker.

NieuwsFilm

meest populair