Quentin Tarantino gaat nu écht stoppen met films

Quentin Tarantino gaat nu écht stoppen met films

Hij maakt er nog maar eentje.

Vergis je niet. Regisseur Quentin Tarantino gaat echt zijn regiestoel aan de wilgen hangen. De regisseur zegt al tijden dat hij hooguit tien films wil maken en daar houdt hij zich aan.

Recent verscheen Tarantino bij Real Time with Bill Maher, waar hij wederom liet weten echt te willen stoppen met zijn tiende film.

Niet meer beter
"Dat is waarom ik wil stoppen! Omdat ik de filmgeschiedenis ken en vanaf hier worden regisseurs gewoon niet beter", zegt Tarantino als reactie op de suggestie van Maher dat hij te jong is om te stoppen.

De regisseur vindt dat hij een prima carrière achter de rug heeft tot nu toe. "Ik werk al dertig jaar en hoewel ik niet zoveel films heb gemaakt als andere mensen, is het wel een lange carrière. Het is echt een hele tijd. En ik heb alles gegeven dat ik heb."

Om zijn argument te onderstrepen ging Tarantino nog door: "Neem Don Siegel. Als hij gestopt was in 1979, toen hij Escape from Alcatraz maakte, had hij echt een briljante laatste film gehad. Maar daarna maakte hij er nog twee."

NieuwsFilm

meest populair