Jullianne Moore (Children of Men) heeft meer dan genoeg van deze seksistische opmerking

Jullianne Moore (Children of Men) heeft meer dan genoeg van deze seksistische opmerking

'Aging gracefully' schiet de actrice in het verkeerde keelgat.

Jullianne Moore, o.a. bekend van Children of Men en Still Alice, draait al een lange tijd mee in Hollywood. De actrice krijgt dan ook vaker de term 'aging gracefully', oftewel mooi oud worden, te horen, maar hier is ze absoluut geen fan van.

Zo zegt de met een Oscar bekroonde actrice tijdens een recent interview: ''Er zit zo veel oordeel in de term 'mooi oud worden'. Kunnen we dan ook 'lelijk oud worden'? Die optie bestaat niet. Oud worden is niet positief of negatief, het is er gewoon''.

Kritiek
Moore gaat verder door te zeggen: ''Het is toch een belangrijk deel van ons leven? Als je gezond bent, wordt je ouder, maar we hebben daar geen controle over. Dus waarom doen we dan de hele tijd alsof dat wel zo is? Het doet me denken aan een quote van Helen Mirren. Zij zegt: 'Je wordt ouder of je sterft jong'.''

''Wat het belangrijkste is dat de we doorgroeien en open staan voor nieuwe dingen en zo blijven leren. Dat is wat er echt toe dat. Haal het meeste uit je leven, zonder de hele tijd deze uiterst seksistische term 'mooi oud worden' te gebruiken''.

Moore is inmiddels 60, maar doet het zeker niet rustig aan. Zo heeft ze maar liefst getekend voor zes nieuwe projecten, waaronder de musicalverfilming van Dear Evan Hansen.

NieuwsFilm

meest populair