Origineel masker horror-icoon Jason Voorhees voor recordbedrag verkocht!

Origineel masker horror-icoon Jason Voorhees voor recordbedrag verkocht!

Het masker uit Jason Goes To Hell bracht zeker 10 keer meer dan verwacht op.

Het iconische hockeymasker uit horror-sequel Jason Goes To Hell: The Final Friday bracht een onverwacht en recordbrekend bedrag van 225.000 dollar op tijdens een veiling van de Prop Store.

De Friday the 13th-reeks begon in 1980 en leidde uiteindelijk tot elf films, stripboeken, videogames, boeken, documentaires en allerhande merchandise.

Jason Voorhees geldt nog steeds als een van de bekendste slasher-personages ooit, maar het was pas in deel 3, toen hij zij hockeymasker voor het eerst droeg, dat hij een wereldwijd icoon bleek. Het ontwerp van het masker is door de jaren heen hier en daar veranderd, vooral door de schade die het personage oploopt door acties van zijn tegenstanders.

Ka-ching!
En hoewel Jason Goes To Hell het negende deel in de franchise is, werd het verwrongen masker uit de film voor een schokkend bedrag van 225.000 dollar verkocht. De verwachtingen waren dat het item tussen de 20.000 en 30.000 dollar binnen zou brengen, maar die werden dus ver overtroffen.

Tijdens de veiling werden ook andere stukken memorabilia uit films verkocht. Een andere grote opbrengst kwam voort uit een Lightweight M-41A Pulse Rifle uit de film Aliens. Dat wapen bracht 106.250 dollar op!

NieuwsFilm

meest populair