Bijzondere eerste trailer animatiefilm 'Where Is Anne Frank'

Bijzondere eerste trailer animatiefilm 'Where Is Anne Frank'

De nieuwe film van regisseur Ari Folman, bekend van o.a. 'Waltz with Bashir' (2008).

Hieronder vind je de trailer en een poster van Where Is Anne Frank, een nieuwe animatiefilm van de Israëlische regisseur Ari Folman (Waltz with Bashir, The Congress). De film werd op het allerlaatste moment toegevoegd aan de officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2021.


De film is gebaseerd op het wereldberoemde dagboek van Anne Frank, een Joods meisje dat ondergedoken zat in het achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Wat deze film zo uniek lijkt te maken, is dat het verhaal zich afspeelt in het heden.

Kitty
In de film gaat de aandacht uit naar Kitty, de denkbeeldige vriendin tot wie Anne zich in haar dagboek richtte. Kitty is een vurige tiener die in de nabije toekomst ontwaakt in Annes huis in Amsterdam, waarna ze naar haar op zoek gaat in de overtuiging dat ze nog in leven is, ergens in Europa.

Emily Carey spreekt de stem in van Anne Frank, terwijl Ruby Stokes Kitty van een strot voorziet. De rest van de cast bestaat uit Sebastian Croft en Skye Bennett. Naast de regie verzorgde Folman ook het scenario van de film.

De film gaat vandaag in première tijdens Cannes, maar doet niet mee om de prijzen. De wereldwijde release van de film staat gepland vanaf november 2021.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair