Brian De Palma (Mission: Impossible) over zijn 'Star Wars: A New Hope'-'kritiek'

De regisseur wil een paar dingen rechtzetten.

George Lucas, het brein achter de Star Wars-wereld, kwam in 1977 met de eerste film in de zeer geliefde franchise. Zo maakte hij A New Hope. De eerste screening is ondertussen uitgegroeid tot een mythisch Hollywoodgebeuren. Toch wil Brian De Palma nu bepaalde dingen hierover rechtzetten.

De Palma, o.a. bekend van Scarface en The Untouchables, woonde namelijk, net zoals Steven Spielberg, de première bij. Beide regisseurs zijn goed bevriend met Lucas, al wordt er al jaren gezegd dat Spielberg de enige was die Lucas' visie waardeerde. Dit klopt volgens De Palma niet.

Reactie
Tijdens een recent interview zei De Palma het volgende: ''Er doen zo veel verschillende verhalen de ronde. Iedereen die aanwezig was op de vertoning vertelt een andere versie van hoe het verliep, maar 'het feit' dat alleen Steven de kwaliteiten van Star Wars zag klopt helemaal niet!''

De Palma vond A New Hope namelijk ook geweldig en liet Lucas dit ook weten. Er waren echter wel enkele elementen in de film waar De Palma niet zo een fan van was, waaronder ook de term The Force.

The Force
Zo gaat De Palma verder door te zeggen: ''Ik herinner me dat iedereen de film echt super vond. Sommigen waren er wel van bewust dat de special effect onafgewerkt waren. Ikzelf maakte een grapje over The Force''.

''Ik vond het namelijk geen echte goede naam, maar het is achteraf duidelijk dat ik het bij het verkeerde eind had! Ik word vaak neergezet als degene die veel kritiek op de film had, maar dat is gewoon niet waar.''

NieuwsFilm

meest populair