Geliefde filmstudio A24 te koop?

Geliefde filmstudio A24 te koop?

Verantwoordelijk voor pareltjes als 'Ex Machina' en 'Uncut Gems'.

De onafhankelijke film- en televisiestudio A24 wordt door de nodige filmfans gezien als een van de beste studio's vandaag de dag. Zo wist de studio in recente jaren hoge ogen te gooien met films als Moonlight, Lady Bird en Midsommar. Ondanks het feit dat A24 succes na succes kent, onderzoekt het nu toch een mogelijke verkoop.

A24 doet het de afgelopen jaren erg goed en valt daardoor meer en meer op. Het schijnt dan ook dat er diverse geïnteresseerden zijn in de studio over te nemen. Sinds 2020 voert het bedrijf blijkbaar al de nodige gesprekken i.v.m. een verkoop.

Fors prijskaartje
A24 mag dan misschien wel te koop zijn, goedkoop zijn ze zeker niet. Er zou namelijk een prijskaartje van tussen de 2,5 miljard en 3 miljard dollar aan vast hangen. Dit is natuurlijk een gigantisch bedrag, maar vandaag de dag niet meer uniek.

Het filmlandschap is enorm veranderd op korte tijd en grote studio's en franchises worden vaak opgekocht door de mediareuzen. Astronomische bedragen komen dan ook wel vaker voor. Zo betaalde Amazon bijvoorbeeld recentelijk nog zo'n 8,6 miljard voor MGM.

Opgeslokt door een gigant?
Het is dus ook niet ondenkbaar dat de nodige tech-giganten ook achter A24 aanzitten, voornamelijk nu de allergrootste merken, zoals Netflix, Apple, Amazon en Disney, allen hun eigen streamingdienst hebben. Het overnemen van A24 zal niet alleen een mogelijk nieuw streamingplatform voorkomen, maar ook voor héél veel nieuws zorgen op hun eigen streamingdienst.

A24 lijkt weer goud in handen te hebben met de veelbelovende The Green Knight, die later dit jaar uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair