Mark Wahlberg over enorme gewichtstoename: "11.000 kcal per dag is niet te doen!"

Mark Wahlberg over enorme gewichtstoename: "11.000 kcal per dag is niet te doen!"

Je moet wat voor een filmrol overhebben...

Mark Wahlberg moest voor zijn rol in Father Stu flink wat kilo afvallen en aankomen. In de talkshow van Jimmy Fallon heeft hij nu meer verteld over dit proces, dat niet al te makkelijk blijkt te zijn geweest.

"Ik moest, helaas, twee weken lang zo'n 7.000 calorieën consumeren en daarna nog eens twee weken lang 11.000", vertelt Wahlberg aan de presentator. "En dat was leuk... voor een uurtje. Dat is zo'n zwaar, fysiek iets om te doen".

"Als je af moet vallen, zet je gewoon door - je eet minder en beweegt meer", vervolgt hij.

Wahlberg moest volgens een strak schema om drie uur een maaltijd eten. "Zelfs als je vol zat, werd ik wakker na een maaltijd en moest ik weer een andere maaltijd naar binnen werken", aldus de acteur. "Dat was niet fijn".

Merkt de 50-jarige Wahlberg inmiddels ook dat hij wat ouder begint te worden? "Ja, absoluut. Op het moment dat je metabolisme langzamer begint te worden, wordt alles veel zwaarder", geeft hij toe.

Toch ging hij graag aan de slag voor Father Stu. "Ik probeerde deze film al jaren van de grond te krijgen en toen dat eenmaal was gelukt, hadden we maar dertig dagen op hem op te nemen, dus ik moest er echt vol voor gaan", legt hij uit.

Ook een groot deel van de film zelf gefinancierd. Een waar passieproject dus, een daar moet je wat voor over hebben.

NieuwsFilm

meest populair