'L.A. Confidential'-vervolg met topnamen ligt klaar, maar studio heeft geen interesse

'L.A. Confidential'-vervolg met topnamen ligt klaar, maar studio heeft geen interesse

Warner Bros. zei toch nee tegen een sequel.

In 1997 kwam L.A. Confidential uit. De film werd erg sterk onthaald. De misdaad thriller deed het namelijk erg goed aan de box-office en won 2 Oscars. Nu komt het nieuws naar buiten dat er bijna een vervolg op kwam.

Enkele jaren geleden stapte Brian Helgeland, de coscenarist van het eerste deel, namelijk naar Warner met het volgende voorstel. Hij wilde een sequel maken op de geliefde neonoir-klassieker. Samen met James Ellroy, de auteur van het oorspronkelijke boek, had hij al een script gemaakt.

Verhaal
Het vervolg zou zich situeren in de jaren zeventig en de hoofdrolspelers van het origineel, Guy Pearce en Russel Crowe, laten terugkeren. Een andere belangrijke rol had naar de overleden Chadwick Boseman moeten gaan, die hen zou vervoegen als een jonge en onervaren detective.

In 2012 leek het er ook even van te komen, toen regisseur Luca Guadagnino (vandaag de dag bekend van films als Suspiria en Call Me By Your Name) gelinkt werd aan het project. Het kwam echter niet van de grond.

Nu blijkt dat Warner Bros. nee zei tegen het project. Ondanks het feit dat het eerste deel het dus erg goed deed en een groot deel van het team terug zou keren voor het vervolg, had de studio er geen interesse in. Vinden jullie dat een goede keuze of hadden jullie toch wel graag een vervolg gezien?

NieuwsFilm

meest populair