Waarom Kang een veel betere Marvel-schurk is dan Thanos

Waarom Kang een veel betere Marvel-schurk is dan Thanos

Marvel komt met een bizarre nieuwe schurk met eindeloze mogelijkheden.

Loki bewaarde zijn echte schurk helemaal tot het eind. Een gedurfde keuze die goed werkte omdat de schurk zo'n beetje het beste van de hele finale en misschien wel de hele serie bleek te zijn. En hij zou zomaar eens veel interessanter kunnen blijken dan superschurk Thanos.

In dit artikel leggen we je de reden daarvoor uit. Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Acteur Jonathan Majors bleek, zoals fans al vermoed hadden, in de finale de rol van Kang the Conquerer te spelen. En dat deed hij met verve. Precies op het juiste moment had hij humor, dan weer was hij briljant serieus

Een extreem bijzondere schurk
Kang is vooral bijzonder omdat hij geen enkel moment boos overkomt. Hij schreeuwt niet, hij is juist ontzettend charmant en kalm. In tegenstelling tot Thanos, die schreeuwt, vecht en dreigt. En in tegenstelling tot Thanos heeft Kang geen bodyguard en begroet hij de dood met een knipoog en een glimlach.

Kang legt in Loki uit hoe het multiversum werkt. In dat monoloog bouwt hij meteen het komend decennium aan films in het Marvel-universum op. We krijgen straks die oorlog in het multiversum te zien die Kang voorspeld heeft.

De vele varianten van Kang gaan daarin een centrale speler zijn. Want Kang legt uit dat er goede en slechte versies van hem zijn. Hij versloeg die slechte versies om ervoor te zorgen dat het universum veilig zou blijven. En ja, daarvoor moest hij alle andere tijdlijnen elimineren en de vrije wil van mensen inperken. Maar kwaadaardige versies van hem hebben ergere dingen gedaan.

Dat betekent dus ook meteen dat Kang een uiterst bijzondere slechterik zal worden, zoals we die nog niet gezien hebben in het Marvel-universum. Kang zal in veel versies verschijnen, goed en slecht. Dat belooft dus wat voor de komende jaren!

NieuwsFilm

meest populair