Featured

Waarom Kang een veel betere Marvel-schurk is dan Thanos

Marvel komt met een bizarre nieuwe schurk met eindeloze mogelijkheden.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Loki bewaarde zijn echte schurk helemaal tot het eind. Een gedurfde keuze die goed werkte omdat de schurk zo'n beetje het beste van de hele finale en misschien wel de hele serie bleek te zijn. En hij zou zomaar eens veel interessanter kunnen blijken dan superschurk Thanos.

In dit artikel leggen we je de reden daarvoor uit. Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Acteur Jonathan Majors bleek, zoals fans al vermoed hadden, in de finale de rol van Kang the Conquerer te spelen. En dat deed hij met verve. Precies op het juiste moment had hij humor, dan weer was hij briljant serieus

Een extreem bijzondere schurk
Kang is vooral bijzonder omdat hij geen enkel moment boos overkomt. Hij schreeuwt niet, hij is juist ontzettend charmant en kalm. In tegenstelling tot Thanos, die schreeuwt, vecht en dreigt. En in tegenstelling tot Thanos heeft Kang geen bodyguard en begroet hij de dood met een knipoog en een glimlach.

Kang legt in Loki uit hoe het multiversum werkt. In dat monoloog bouwt hij meteen het komend decennium aan films in het Marvel-universum op. We krijgen straks die oorlog in het multiversum te zien die Kang voorspeld heeft.

De vele varianten van Kang gaan daarin een centrale speler zijn. Want Kang legt uit dat er goede en slechte versies van hem zijn. Hij versloeg die slechte versies om ervoor te zorgen dat het universum veilig zou blijven. En ja, daarvoor moest hij alle andere tijdlijnen elimineren en de vrije wil van mensen inperken. Maar kwaadaardige versies van hem hebben ergere dingen gedaan.

Dat betekent dus ook meteen dat Kang een uiterst bijzondere slechterik zal worden, zoals we die nog niet gezien hebben in het Marvel-universum. Kang zal in veel versies verschijnen, goed en slecht. Dat belooft dus wat voor de komende jaren!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Maarrrr, kan deze veel betere ... schurk ... ook heel dreigend "Next time Gadget....next time" zeggen?

RogueWon

Avatar

Wat is dit voor een raar artikel. Thanos is een mindere schurk dan Kang omdat Thanos boos is en schreeuwt? En hij heeft een bodyguard? Waar halen jullie dit vandaan?

Master Of Films

Avatar

Iemand die heel veel comics leest, is geen fan van Kang.
Waarom zie video.

Beyonder

Avatar

Is dat artikel door een kleuter geschreven?

Lurking metafan

Avatar

? Eh, dit was volgens mij het He Who Remains/Immortus personage dat in de Loki finale getoond werd, niet Kang the Conqueror => in feite 1 van de 'goedaardigere' incarnaties.

Dit is op zich wel goed, Jonathan Majors speelde zijn rol meesterlijk voor deze incarnatie, maar dat houdt in dat als hij als Kang the Conqueror terugkomt of 1 van de andere oorlogszuchtige varianten, dan kan hij zijn rol ook weer heel anders spelen.
Of zoals hij als Immortus/He Who Remains al aangaf in de Loki finale: "If you think I'm evil, just wait till you meet my Variants."

Daarnaast hoop ik erop dat met het opengooien van het multiversum, evil Reed Richards, Beyonder(s), Secret Wars en Victor von Doom ook een optie zijn geworden.

Maar Jonathan Majors' eerste intro in de MCU als He Who Remains, was zonder meer top, geweldig vormgegeven. Ik kijk uit naar zijn acteerwerk als Kang the Conqueror Smiley face

kokosnoot

Avatar

Kang heeft altijd een loophole om te ontsnappen. De vijand die je dus nooit voor altijd verslaat want....tijdreizen en een Tech tovenaar met zijn vele tijdlijn copies van hemzelf.

Dan heeft hij nooit doelen gehad zoals Thanos dat had, doelen die hem een dreiging maken voor het hele universum.

Kang een superschurk? Ja, dat wel maar in de comics vond ik hem dus altijd vrij saai. Voor Marvel wel perfect..het marvel van nu, door de eeuwige uitvluchten en ontsnappingsclausules. Zwakte bod dus.

Alleen al een ander scenario, bv dat de aarde in de war zone light waar de Kree, skrull en de Shi'are empire slaags raken, zou een veel grotere en leukere dreiging zijn!

Ook meteen een goed aanknopingspunt voor de x-men en Fantastic four die ook met de Shi'ar gevochten hebben en de Kree&Skrulls.

Maar anders zijn de Celestials of Galactus, Beyonder en vele anderen ook prima als bad guys waar een grote dreiging van uit gaat.

Maar Kang? Zal erg Cliche worden let maar op. Techniek en tijdreizen, ja daar komt de volgende tijdlus en de volgende en de volgende..saai op den duur en absoluut niet trouw aan de comics als grote dreiging.

Arnold_FF7

Avatar

Omg zijn jullie serious? Kang heeft vaak genoeg bondgenoten, en hij ondergaat de dood nooit. Hij vecht tegen de dood met elke truc die hij tot zijn beschikking heeft.

Wat we zagen was niet kang, maar 1 van zijn betere variants. Zelf de meest heldhaftige varient van kang heeft een groep verzamel om de tijdlijn te beschermen

Hiss

Avatar

Maar echt belangrijk om te weten is: bestaat er ook een Kroko-Kang?

NieuwsFilm

meest populair