Algemeen

Eindelijk weten we wanneer het veelbelovende 'The Green Knight' op Amazon Prime Video te zien is

De streamingdienst komt snel met deze nieuwe film.

door Jim Pedd om 14:52 in Algemeen
We zitten al een tijdje te wachten op de film The Green Knight. Die heeft nu een releasedatum gekregen hier in Nederland.

De film met Dev Patel in de hoofdrol, is geregisseerd door David Lowery. Het is een heel andere soort film voor de man die ons eerder The Old Man & the Gun bracht. Nu krijgen we een atypische bewerking van een eeuwenoude Engelse ridderroman.

The Green Knight
The Green Knight is exclusief aangekocht door Amazon Prime Video en krijgt snel online een release. Vanaf 5 augustus kan je de film in de bioscoop kijken. En twee weken later, op 21 augustus, beleeft de film al zijn streamingrelease op Prime Video.

In de film wordt Sir Gawain door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met The Green Knight, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen.

The Green Knight is gebaseerd op Sir Gawain and the Green Knight, een verhaal dat eeuwenlang geen titel had en geen schrijver heeft. Hoe dan ook is het een van de bekendste verhalen rond Arthur en zijn ridders van de ronde tafel.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lurking metafan

Avatar

Heb eigenlijk al veel te veel versies gezien - films en tv-series - van in wezen hetzelfde verhaal, de Arthur epos.

Maar de trailers voor deze film zagen er wel weer goed uit.

horizon

Avatar

^ Deze film draait zich dan gelukkig wat minder om Arthur zelf.

Lurking metafan

Avatar

^ Ja, klopt.

Punt is dat ik de hele Arthur epos nou wel zo'n beetje kan dromen. Dus het hangt heel erg af van hoe ze dit stuk van de epos, Gawain and the Green Knight, gaan invullen.

Hyenas

Avatar

Heel tof dat deze film gewoon op Prime video komt. De trailer zag er echt goed uit.

Master Of Films

Avatar

Dat is snel op streaming. Dacht dat The Green Knight een langere bios window had.

NieuwsFilm

meest populair