'Transformers'-franchise krijgt dan eindelijk die langverwachte crossover met 'G.I. Joe'

'Transformers'-franchise krijgt dan eindelijk die langverwachte crossover met 'G.I. Joe'

Al jaren horen we dat de franchises een crossover zullen krijgen.

Er is veel gesproken over een crossover tussen de franchises Jurassic World en Fast & Furious. Maar ook een ander stel franchises heeft groot potentieel om ook een crossover te maken: G.J. Joe en Transformers.

Niet alleen hebben de twee franchises hetzelfde thuis bij Hasbro en Paramount, maar ze hebben in de comics en op televisie een lange geschiedenis van crossovers. Een crossover in live-action zou zo bezien heel eenvoudig te regelen moeten zijn.

Het moet gebeuren
Hoewel het op dit moment allicht wat vergezocht zal voelen dat zo'n crossover er komt, gelooft producent Lorenzo di Bonaventura (de architect van beide franchises) er heilig in dat een crossover er gaat komen.

"Weet je, het eerlijke verhaal is dat de studio er altijd tegen is geweest," zei de producent. "Elk regime dat aan het roer heeft gestaan bij Paramount is er tegen geweest, omdat het om twee franchises gaat die dan één gemaakt worden. Maar ik denk dat het onvermijdelijk is."

Die crossover zou er dus op een zeker moment moeten komen, hoe vaak het idee ook is neergeschoten in het verleden. De vraag zal waarschijnlijk vooral zijn wie uiteindelijk de crossover toevertrouwd wordt. Grote filmuniversa blijken tot nu toe immers redelijk succesvol (met het Marvel-universum als lichtend voorbeeld).

NieuwsFilm

meest populair