'District 10' brengt de 'District 9'-monsters naar de States

Het vervolg is dan toch echt in de maak.

Binnenkort verschijnt van regisseur Neill Blomkamp de horrorfilm Demonic. Een van zijn volgende projecten zou zomaar het vervolg kunnen zijn op het ondertussen ruim tien jaar oude District 9.

Blomkamp onthulde al eventjes geleden dat hij aan het vervolg werkt. In gesprek met IGN gaf de Zuid-Afrikaanse filmmaker aan hoe de plannen ervoor staan en gaf hij enkele details prijs.

Zo zal District 10 zich afspelen in de "Amerikaanse geschiedenis". Het verhaal gaat dus niet verder in Zuid-Afrika. "Er wordt nog steeds aan het script gewerkt. Het ziet er goed uit. Het kostte tien jaar om erachter te komen, om een reden te bedenken waarom die film moest worden gemaakt, in plaats van gewoon een vervolg te maken."

In District 9 is een verhaal te zien dat is gebaseerd op District Six, een interneringskamp dat tijdens de apartheid bestond in Cape Town. De kans bestaat dat Blomkamp ook nu een historisch element zal gebruiken.

Meer films in de maak
Overigens werkt Blomkamp ook aan de film The Inferno met Taylor Kitsch, een misdaadfilm met uiteraard een monsterlijk scifi-tintje. De horrorfilm Demonic staat gepland om volgende week te debuteren in de Amerikaanse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair