Zo belachelijk rijk is 'Star Wars'-bedenker George Lucas

Zo belachelijk rijk is 'Star Wars'-bedenker George Lucas

George Lucas zal zich financieel geen zorgen hoeven te maken.

Toen George Lucas in 1977 met Star Wars kwam had niemand kunnen verzinnen dat hij de misschien wel meest iconische filmfranchise startte die wereldwijd bekend is. De filmmaker verdiende er bakken met geld mee.

Lucas regisseerde zelf de originele film en schreef mee aan het verhaal. Na de bekritiseerde prequels verkocht Lucas zijn productiemaatschappij Lucasfilm en de rechten van Star Wars aan The Walt Disney Company. Er werd zo'n 4 miljard dollar betaald.

Lucas regisseerde voor Star Wars twee andere films, namelijk THX 1138 (1971) en American Graffiti (1973). Daarna was hij als schrijver en/of (uitvoerend) producent betrokken bij de Indiana Jones-franchise en films als Labyrinth, Howard the Duck, Willow, The Land Before Time, Radioland Murders en Red Tails.

Enorm vermogen door Star Wars
Over geld hoeft Lucas zich geen zorgen meer te maken, en zijn familie en nabestaanden ook niet. De 77 jarige Lucas heeft namelijk een vermogen dat wordt geschat op zo'n 7 tot 10 miljard dollar. Een groot deel van zijn vermogen bestaat uit het Disney-aandelenpakket dat hij heeft. De totale waarde wordt geschat op enkele miljarden.

Lucas is zelfs zo rijk dat hij van ongeveer de helft de 4 miljard dollar die hij kreeg door de verkoop van Lucasfilm schonk aan educatieve liefdadigheidsinstellingen. Lucas wordt ook wel de rijkste persoon in de entertainmentindustrie genoemd.

NieuwsFilm

meest populair