Algemeen

'The Dark Knight'-trilogie had een DC-universum moeten lanceren

Dat wilde Warner Bros. heel erg graag.

door Jim Pedd om 12:40 in Algemeen
Warner Bros. wilde met het grote succes van de Dark Knight-trilogie van regisseur Christopher Nolan een gedeeld universum van DC-films opbouwen. Dat zegt scenarioschrijver David S. Goyer, die betrokken was bij het opbouwen van het DCEU.

De films van Nolan worden vaak gezien als enkele van de beste superheldenfilms die gemaakt zijn. Maar sinds die trilogie afgesloten is, worstelden Warner Bros. en DC met het opbouwen van een stabiele basis voor heel wat meer DC-films. Tegelijk slaagden Marvel en Disney er juist in een van de grootste filmmerken ooit op te zetten met het MCU.

Gedeeld universum opbouwen
Door het grote succes van de Batman-trilogie van Nolan, begon Warner Bros. met het idee te spelen om meer DC-personages te introduceren in de films en daarmee een breed universum op te bouwen.

"Chris wilde altijd de Dark Knight-films als losse, op zichzelf staande entiteit bewaren. En de studio wilde begrijpelijkerwijs dat hij een volledig DC-universum op zou bouwen. Chris was natuurlijk producent van Man of Steel en het is verleidelijk om te denken dat ze aan elkaar gelinkt zijn. Maar dat waren ze echt niet. Ik bedoel, ik weet zeker dat iemand het retroactief zou kunnen doen," aldus Goyer tegenover The Hollywood Reporter.

Hoe dat zou werken is ook maar de vraag. Nolan koos ervoor Batman een relatief realistische superheld te maken, die zich met zijn universum niet goed leende voor helden en schurken met echte superkrachten.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Kan toch als nog lijkt mijn.

Robbepost

Avatar

^ Vind ik niet. Zoals het artikel al aangeeft past een Alien van een andere planeet niet echt in de Dark Knight 'realistische' stijl films.

MonoSjaak

Avatar

Blij dat dit niet gebeurd is, vond de films zeker niet slecht, maar naar mijn idee veel te serieus aangepakt. Er waren nergens 'meta mensen' , dus mensen met super krachten, te bekennen en dat had ook niet gepast in dit soort films.

Fan1984

Avatar

Te laat! Die Ezels hadden dit toch al veeeel eerder moeten realiseren iedereen wilde dit (ik ook) maar nu erover beginnen na opnieuw 2 batman's geïntroduceerd te hebben. Gewoon zielig! Het DC universe was allang kapot gemaakt voordat het zelfs begonnen was.

Ereptile

Avatar

Ik vergelijk Nolan's Batman universe altijd met de eerste Iron Man film. Schelden in de kerk, I know, maar met de volgende reden:

Beide films zetten hun superhelden heel realistisch neer, met hier en daar wat surrealistische tweaks. In feite zouden zowel Batman als Iron Man realistisch kunnen bestaan. Beide superhelden zijn ook vooral technologie based. En die wordt steeds geavanceerder!

Het moment dat Tony Stark bij General Ross de bar in liep na The Incredible Hulk, veranderde dat de realistische wereld die we in Iron Man zagen meteen in het MCU. Daarna kwamen Thor en Captain America en was de toon voor het MCU niet zo realistisch meer in vergelijking met The Dark Knight.

Superman zou NOOIT hebben kunnen bestaan in de wereld van The Dark Knight Trilogy. De reboot van het DCEU was eigenlijk nodig om zowel Batman als Superman in dezelfde "realiteit" te kunnen laten bestaan. DC heeft echter de opbouw te snel gerushed en is behoorlijk inconsequent vergeleken bij het MCU.

Thiver

Avatar

Inderdaad goed dat dit niet is gebeurd. Maar het is nou niet alsof Man of Steel een passend beginpunt is voor een gedeeld universum waar films als Aquaman, Suicide Squad en Shazam! deel van uitmaken.

NieuwsFilm

meest populair