'The Dark Knight'-trilogie had een DC-universum moeten lanceren

'The Dark Knight'-trilogie had een DC-universum moeten lanceren

Dat wilde Warner Bros. heel erg graag.

Warner Bros. wilde met het grote succes van de Dark Knight-trilogie van regisseur Christopher Nolan een gedeeld universum van DC-films opbouwen. Dat zegt scenarioschrijver David S. Goyer, die betrokken was bij het opbouwen van het DCEU.

De films van Nolan worden vaak gezien als enkele van de beste superheldenfilms die gemaakt zijn. Maar sinds die trilogie afgesloten is, worstelden Warner Bros. en DC met het opbouwen van een stabiele basis voor heel wat meer DC-films. Tegelijk slaagden Marvel en Disney er juist in een van de grootste filmmerken ooit op te zetten met het MCU.

Gedeeld universum opbouwen
Door het grote succes van de Batman-trilogie van Nolan, begon Warner Bros. met het idee te spelen om meer DC-personages te introduceren in de films en daarmee een breed universum op te bouwen.

"Chris wilde altijd de Dark Knight-films als losse, op zichzelf staande entiteit bewaren. En de studio wilde begrijpelijkerwijs dat hij een volledig DC-universum op zou bouwen. Chris was natuurlijk producent van Man of Steel en het is verleidelijk om te denken dat ze aan elkaar gelinkt zijn. Maar dat waren ze echt niet. Ik bedoel, ik weet zeker dat iemand het retroactief zou kunnen doen," aldus Goyer tegenover The Hollywood Reporter.

Hoe dat zou werken is ook maar de vraag. Nolan koos ervoor Batman een relatief realistische superheld te maken, die zich met zijn universum niet goed leende voor helden en schurken met echte superkrachten.

NieuwsFilm

meest populair