Featured

Eerste recensies op Netflix-zombiefilm 'Kingdom: Ashin of the North': Top of flop?

Hoe wordt Kingdom: Ashin of the North eigenlijk ontvangen?

door Jim Pedd om 13:49 in Featured
Netflix voegt weer een nieuwe Original-film toe aan zijn aanbod. Ditmaal gaat het om Kingdom: Ashin of the North, een film die we mogen toevoegen aan de Kingdom-franchise. Je kan 'm sinds deze week streamen op Netflix en vandaag hebben we de eerste recensies voor je.

Wellicht heb je nog niet gehoord van Kingdom en als dat zo is, is dat zonde. Het is namelijk een goed ontvangen historische zombieserie die zich afspeelt in het Korea van de middeleeuwen. Eentje die vol politieke intriges en actie zit en ook een van de duurste series van Netflix ooit is. Deze film dient als verdieping van de franchise en zet de grote slechterik op: Ashin. Maar is 'ie wel de moeite waard?

De recensies
Vandaag zetten we drie van de recensies voor je op een rij:

NME: "Op wat kleine plotgaten en problemen met logica na, is Ashin of the North een behoorlijk opwindende en vlotte toevoeging aan de Kingdom-franchise. Deze verdiept niet alleen zijn fascinerende mythologie, zet een overtuigende antagonist op, maar breidt ook nog eens de wereld uit, ver voorbij Kroonprins Lee Chang, Seo-bi en Yeong-shin. Ashin of the North werkt geweldig als een opwindende film waar je ook van kan genieten als je Kingdom nog nooit gezien hebt."

Geek Culture: "Prima als je iets snels wil zien. Kingdom: Ashin of the North leidt er vermoedelijk toe dat je de eerste twee seizoenen van Kingdom weer gaat kijken, maar zal verder weinig met je doen."

Newsweek: "De onthullende prequel toont een boeiend wraakplot en de mysterieuze oorsprong van de wederopstandingsplant, die de doden weer tot leven wekt door ze in zombies te veranderen."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Geen idee, wil de serie nog kijken maar loki steelt mijn afstandsbediening steeds Smiley face

Evermind

Avatar

Belangrijkste vraag: eerst de serie of eerst de film kijken? (ik zie het wordt 'prequel' staan, maar soms is het voor de kijkervaring van het vervolg leuker om die niet te zien)

Ivarr

Avatar

Omdat dit Ashin karakter pas opduikt in seizoen 3 dient deze film/aflevering als een introductie voor haar. Dus het maakt niet uit in welke volgorde je dit kijkt, zolang je dit maar gezien hebt voordat je (ooit) aan seizoen 3 begint.

kokosnoot

Avatar

Ik vind de serie stuk beter en spannender dan de film. Ook wel logisch want je kan per aflevering veel meer details kwijt en opbouw aan het verhaal.

Denk alleen niet dat het toegankelijk is voor het algemene publiek. Hier moet je wel een beetje van houden, ook van dat oosterse/Koreaanse. Ik persoonlijk vind de serie erg leuk.

NieuwsFilm

meest populair