'Star Wars' heeft nu al zijn nieuwe Palpatine-achtige schurk gevonden

'Star Wars' heeft nu al zijn nieuwe Palpatine-achtige schurk gevonden

Het gerucht gaat dat Grand Admiral Thrawn al gevonden is.

Nu de Skywalker-saga afgerond is, moet Star Wars zichzelf opnieuw uitvinden. Dat gebeurt op twee manieren. Enerzijds door series te maken die zich afspelen tijdens dezelfde tijd of nasleep van de strijd tegen het Keizerrijk, en anderzijds middels The High Republic, waarbinnen heel wat boeken geschreven worden.

Interessant is dat er met The Mandalorian, de eerste live-action serie in de franchise, opgebouwd wordt naar een nieuw, episch en breed verhaal. De serie speelt zich af in de nadagen van de republiek, als het Keizerrijk nog niet overal weg is en de First Order nog niet bestaat.

Admiral Thrawn
Sinds Rosario Dawson in het tweede seizoen van The Mandalorian debuteerde als Ahsoka Tano, wordt al vermoed dat er binnen de Star Wars-franchise opgebouwd wordt naar een grote crossover waarbij personages van meerdere series nodig zijn om Thrawn te verslaan.

Zodoende meldt The Direct vandaag op basis van bronnen dat Lars Mikkelsen getekend heeft voor de rol van Thrawn. Het is een rol waarvan hij eerder in een animatieserie de stem insprak. Waarmee hij mogelijk oversteekt van animatie naar live-action, precies zoals Katee Sackhoff dat ook deed voor haar animatiepersonage, Bo-Katan Kryze.

Verder meldt The Direct nog dat acteur Mena Massoud (die je kent van Aladdin) gecast is als de Jedi-leerling en tegenstander van Thrawn, Ezra Bridger.

Daarmee lijkt Star Wars zowaar al zijn nieuwe Palpatine-achtige schurk gevonden te hebben. Want Thrawn komt uit de Unknown Regions en werkte voor Palpatine, maar was in de boeken, comics en animatieseries, iemand die ergens ook gevreesd leek te worden. Dat belooft dus wat!

NieuwsFilm

meest populair