Waarom Marvel-films veel succesvoller zijn dan die van DC

Waarom Marvel-films veel succesvoller zijn dan die van DC

David S. Goyer geeft zijn visie.

Marvel Studios heeft sinds 2008 laten zien dat ze dé partij is als het gaat om superheldenfilms. Het Marvel Cinematic Universe is enorm succesvol. Andere vergelijkbare filmreeksen, zoals het DC Extended Universe, blijken er veel meer moeite mee te hebben om de successen aan elkaar te rijgen.

In gesprek met The Hollywood Reporter liet David S. Goyer weten hoe hij denkt over de reden dat Marvel Studios zo succesvol is en dat de films van DC Films veel meer moeite hebben om te scoren.

"Ik denk dat een van de problemen is dat Marvel de afgelopen 15 jaar of langer consistent leiderschap heeft gehad, terwijl DC dat niet heeft gedaan," vertelde Goyer aan THR. "Er zijn veel veranderingen geweest als het gaat om wie DC runt. Dat is heel moeilijk. Het is moeilijk om vooruitgang te boeken als het leiderschap verandert."

Consistent universum in belangrijk
"Een van de andere dingen die Marvel ongelooflijk succesvol heeft gemaakt, is dat al hun verfilmingen trouw zijn aan het bronmateriaal. Ant-Man voelt als Ant-Man. De Hulk voelt als de Hulk. Ze proberen de dingen niet te veranderen," voegde de schrijver eraan toe.

Ook heeft hij advies voor de mensen die het het nu bepalen bij DC: "Ik zou zeggen, probeer dichter bij de oorspronkelijke bedoeling te komen. Dus het is belangrijk om een consistent universum hebben, consistent leiderschap te hebben en trouw te blijven aan het bronmateriaal."

Goyer is voornamelijk een scriptschrijver is bekend van zijn werk aan onder meer Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel, Ghost Rider: Spirit of Vengeance en de Dark Knight-trilogie. Hij regisseerde onder meer het in 2004 verschenen Blade: Trinity.

NieuwsFilm

meest populair