Eerste recensies 'The Green Knight': De moeite van het kijken waard?

Moet je The Green Knight op Amazon Prime Video streamen of toch links laten liggen?

Jim Pedd 27 juli 2021 22:30 in Featured
Nog maar een paar weken en dan kan je The Green Knight op Amazon Prime Video zien. Vanaf 21 augustus is dat het geval; daarvoor is de film op 5 augustus te zien in de bioscoop.

Het is een veelbelovend project, van regisseur David Lowery, met een hoofdrol voor acteur Dev Patel. Maar weet 'ie ook te voldoen aan de hype? Nu de recensies binnenstromen, begint het daar wel op te lijken.

The Green Knight
We volgen in The Green Knight Sir Gawain, de roekeloze en koppige neef van Koning Arthur. Hij gaat op een gedurfde queeste om de Green Knight uit de titel te confronteren. Dat is een gigantische, groenhuidige vreemdeling en iemand die mensen op de proef stelt. Gawain krijgt te maken met spoken, reuzen, dieven en bedriegers in een reis die zijn karakter op de proef stelt en hem dwingt zijn waarde te bewijzen aan zijn familie en koninkrijk.

We zetten een aantal recensies op een rij:

The Playlist: "Dit epische staaltje gedurfd verbeeldingsvermogen, wordt met ruige beelden verteld en bekommert zich niet om het afzwakken van zijn creatieve krachten om een weinig avontuurlijk publiek tegemoet te komen."

ComicBook: "David Lowery weet heel zorgvuldig te balanceren tussen een existentieel en lineair verhaal, waardoor het een hypnotische, uitdagende en visueel prachtige ervaring wordt."

Slashfilm: "In The Green Knight worden de oneindige mysteries van de natuurlijke wereld opnieuw geframed in een Arthuriaanse vertelling die zo vreemd en zo verleidelijk is, dat 'ie onder je huid gaat zitten."

CinemaBlend: "The Green Knight is tegelijk opwindend, prachtig en zal je nachtmerries geven."

Bloody Disgusting: "Lowery's nieuwste film maakt indruk en zal je versteld doen staan. Het is een duistere fantastische epische film, die precies het heidense hart van de legendes van Arthur weet te vinden."

NieuwsFilm