Featured

Eerste recensies 'The Green Knight': De moeite van het kijken waard?

Moet je The Green Knight op Amazon Prime Video streamen of toch links laten liggen?

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Nog maar een paar weken en dan kan je The Green Knight op Amazon Prime Video zien. Vanaf 21 augustus is dat het geval; daarvoor is de film op 5 augustus te zien in de bioscoop.

Het is een veelbelovend project, van regisseur David Lowery, met een hoofdrol voor acteur Dev Patel. Maar weet 'ie ook te voldoen aan de hype? Nu de recensies binnenstromen, begint het daar wel op te lijken.

The Green Knight
We volgen in The Green Knight Sir Gawain, de roekeloze en koppige neef van Koning Arthur. Hij gaat op een gedurfde queeste om de Green Knight uit de titel te confronteren. Dat is een gigantische, groenhuidige vreemdeling en iemand die mensen op de proef stelt. Gawain krijgt te maken met spoken, reuzen, dieven en bedriegers in een reis die zijn karakter op de proef stelt en hem dwingt zijn waarde te bewijzen aan zijn familie en koninkrijk.

We zetten een aantal recensies op een rij:

The Playlist: "Dit epische staaltje gedurfd verbeeldingsvermogen, wordt met ruige beelden verteld en bekommert zich niet om het afzwakken van zijn creatieve krachten om een weinig avontuurlijk publiek tegemoet te komen."

ComicBook: "David Lowery weet heel zorgvuldig te balanceren tussen een existentieel en lineair verhaal, waardoor het een hypnotische, uitdagende en visueel prachtige ervaring wordt."

Slashfilm: "In The Green Knight worden de oneindige mysteries van de natuurlijke wereld opnieuw geframed in een Arthuriaanse vertelling die zo vreemd en zo verleidelijk is, dat 'ie onder je huid gaat zitten."

CinemaBlend: "The Green Knight is tegelijk opwindend, prachtig en zal je nachtmerries geven."

Bloody Disgusting: "Lowery's nieuwste film maakt indruk en zal je versteld doen staan. Het is een duistere fantastische epische film, die precies het heidense hart van de legendes van Arthur weet te vinden."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Nog even geduld! Hier ga ik goed voor zitten.

centr1no

Avatar

De recensies zijn bijzonder genoeg om nieuwsgierig te worden.
Ik heb echter van de meeste lovende opmerkingen niet veel in zijn laatste films gezien. Lowery's Pete's Dragon was dan wel weer erg goed. Dus hij kan het in ieder geval wel.

tk1989

Avatar

Vanaf de eerste trailer staat ie op mn must-see lijst. Wordt zeker een tripje bios in de komende weken!

Marklar

Avatar

zo te lezen wordt dit een pareltje, maar wel ene waar 'de gewone kijker' niks aan gaat vinden

Arnold_FF7

Avatar

Wacht wel tot de reviews binnen komen van de kijkers. Want het is al een paar jaar de trend dat de critics zeggen dat het geweldig is, en de gewone mensen het tegenovergestelde

Master Of Films

Avatar

@Arnold_FF7
Heel begrijpelijk. Het gebeurt wel vaker. Zoals laatst bij Masters of the Universe: Revelation. Echter bij mij heeft A24 veel al een streepje voor. Als het van Warner, Disney, Sony e.d. komt dan is een mixed bag resultaat van de critics wellicht wat beter te vertrouwen.

centr1no

Avatar

@ Master Of Films
Masters of the Universe: Revelation is geweldig.
Iedereen die vind van niet is gewoon bang van lesbische bodybuilders.

NieuwsFilm

meest populair