Robin Williams stopte al na 3 dagen met Marvel-film 'Howard the Duck'

Hij kon echt niets met Howard the Duck.

Jim Pedd 28 juli 2021 22:30 in Algemeen
Acteur Robin Williams was gedurende enige tijd betrokken bij Howard the Duck van Marvel. De productie werd op 1 augustus 1986 in de bioscoop uitgebracht en geproduceerd door George Lucas - op het hoogtepunt van de populariteit van Star Wars en Indiana Jones.

Maar de film was een grote teleurstelling en wordt door velen gezien als een van de slechtste comicfilms die gemaakt is. Een persoon die zich dit ook realiseerde, was Williams.

Helemaal niets aan
Williams was in de tijd dat de film gemaakt werd, enorm populair. Hij stond bekend om zijn knappe improvisatiewerk en energieke werk. Maar hoewel hij gestrikt werd voor de rol, besloot hij die wel heel snel op te geven.

Robin Williams bleek al na drie dagen er de brui aan te geven. Dat onthulde stemacteur Chip Zien. Hij onthulde tegenover The Hollywood Reporter dat Williams echt niet uit de voeten kon met de animatron die gebruikt werd als de beroemde eend.

Dat kwam vooral omdat er tijdens de opnames geen stemacteur was gecast als Howard. De poppenspelers hadden daardoor niets om mee te werken en lazen de tekst van Howard zo voor dat Williams weinig kon met zijn improvisatietalent.

"Ik kreeg te horen dat Robin op de derde dag zei: 'Ik kan dit niet. Dit is gestoord, ik kan dit ritme niet volgen. Ik word beperkt, geboeid om de klepperende bek van een eend te volgen'." En dus gaf hij er de brui aan.

NieuwsFilm