Netflix neemt een stevig besluit: vaccins verplicht voor Amerikaanse casts en crews

Netflix neemt het zekere voor het onzekere.

Netflix heeft een heel nieuwe regel ingevoerd voor de cast en crew van al zijn Amerikaanse producties en ander belangrijk personeel. De streamingdienst verplicht zijn medewerkers (in navolging van Amerikaanse bedrijven als Microsoft en Apple) om zich te laten vaccineren.

Filmstudio's hebben het op dit moment niet al te gemakkelijk. Heel wat grote producties zijn stil komen te liggen als gevolg van coronabesmettingen op de set. En opnames die stil liggen, kosten duizenden dollars per dag. Gek is dat niet, want vaak moeten honderden mensen doorbetaald worden terwijl ze even niets mogen doen.

Verplicht vaccineren
Vorige week sloten de verschillende vakbonden en filmstudio's van Hollywood een deal met betrekking tot een nieuw protocol. Producenten kregen onder die deal de mogelijkheid om te kiezen om mensen te dwingen zich te laten vaccineren per productie.

Deadline meldt nu dat Netflix officieel de eerste Hollywood-studio is die een mandaat heeft ingesteld voor al zijn castleden en ander nauwverbonden personeel op alle Amerikaanse producties.

Het is niet bekend hoe Netflix om wil gaan met internationale producties. Zo liggen de opnames van de serie Bridgerton in het Verenigd Koninkrijk nu stil door een coronabesmetting op de set.

NieuwsFilm

meest populair