Netflix-baas over de megaklapper die men haalde met Steven Spielberg

Netflix-baas over de megaklapper die men haalde met Steven Spielberg

Hoe kijkt Netflix hier zelf naar?

Toen Steven Spielberg en zijn Amblin Entertainment als felle opponenten voor de bioscoopervaring en critici van streaming een deal tekenden met Netflix, waren sommige mensen compleet verrast. Netflix legt nu uit hoe dat allemaal kon kon lopen.

Onder de deal tussen Amblin en Netflix zullen er "meerdere nieuwe feature films per jaar" ontwikkeld worden. Dat maakt het ook behoorlijk verrassend dat Netflix maar zo weinig ingegaan is op de coup.

Twee of meer films
Netflix zal ten minste twee films per jaar van de hand van Amblin Entertainment krijgen. Ook bestaat de mogelijkheid dat Spielberg daar een aantal van regisseert. Tegelijk blijft Spielberg wel samenwerken met Universal Pictures, waar hij al jaren voor werkzaam is.

Tijdens een uitgebreid interview over de filmplannen van Netflix, vertelde Scott Stuber - het hoofd van de filmafdeling, hoe hij kijkt naar deze grote deal:

Het was een groot moment voor ons," aldus Stuber. "In Wall Street en in heel de industrie, werden de grote mogelijkheden waar deze deal voor staat erkend. We gaan samen fantastische dingen realiseren."

NieuwsFilm

meest populair