'Tenet'-acteur John David Washington: "Nee, natuurlijk ben ik nog niet beroemder dan mijn pa"

'Tenet'-acteur John David Washington: "Nee, natuurlijk ben ik nog niet beroemder dan mijn pa"

Ook vertelt hij hoe het was om uit diens schaduw te stappen.

John David Washington (Tenet, Beckett) denkt niet dat hij op dit punt in zijn carrière al beroemder is dan zijn vader Denzel Washington. Dat zegt hij in een interview met Deadline.

Voordat John David net als zijn vader begon met acteren, speelde hij American football op professioneel niveau. Inmiddels is hij in een aantal grote titels te zien geweest en wordt door hij door veel mensen herkend. Maar denkt hij ook al beroemder te zijn dan zijn pa Denzel?

"Nee, dat denk ik niet en dat is prima. Ik ben een realist", reageert John David op die vraag in zijn uitgebreide interview met Deadline.

Voelde hij in het in het begin van zijn carrière, gezien zijn beroemde vader, een bepaalde druk om uit diens schaduw te stappen?

"Ik heb me daar lange tijd druk om gemaakt, ja. Dat is een van de redenen waarom ik zo lang door ben gegaan met footballen, ondanks alle hersenschuddingen die ik daarbij opliep", antwoordt hij.

John David had pas laat door dat hij niet anders kon dan accepteren dat hij nou eenmaal dezelfde achternaam heeft als zijn vader. "Toen ik me eenmaal realiseerde dat ik daar niet aan kon ontsnappen, vond ik dat een geruststellende gedachte, waardoor ik eindelijk echt kon genieten van hetgeen ik wilde doen", aldus de Tenet-acteur.

Hij concludeert: "Het is ook meer een vraag voor degenen met wie ik heb gewerkt... of ze me alleen hebben ingehuurd omdat ik familie ben van... maar zo heeft het in ieder geval voor mij nooit gevoeld".

NieuwsFilm

meest populair