Mysterieus ruimteschip in 'Loki' moet je herkennen tijdens hommage aan scifi-klassieker

De film Contact werd geëerd in de Marvel-serie.

Bram de Groot 1 augustus 2021 11:47 in Algemeen
In films en series zitten heel wat verwijzingen naar andere films of series. Het Marvel Cinematic Universe verwijst uiteraard vaak naar andere films uit de reeks, maar nu is er ook een leuke knipoog te zien naar een sciencefictionklassieker.
In de openingsscène van de Marvel-serie zien we namelijk een leuke verwijzing naar de film Contact uit 1997 van Robert Zemeckis en met onder meer Jodie Foster, Matthew McConaughey en William Fichtner.

Herkenbaar ruimteschip in Loki
"Het ruimteschip is een leuke Marvel-knipoog," vertelde Loki-regisseur Kate Herron. "We hebben een eerbetoon aan Contact, maar ik dacht: 'Oké, hoe kunnen we dit een beetje meer in MCU-stijl krijgen?' Ik zou zeggen dat als mensen naar het schip kijken, ze dit moeten herkennen. Het was al een aantal keer te zien."


De hommage aan Contact zijn de twee zwarte gaten die de kijkers doet bewegen tussen twee realiteiten. Het ruimteschip hierboven. Herken jij het?

In Contact is Ellie van kinds af aan al geïntrigeerd door de vraag of er alleen op aarde mensen leven. Haar hele leven wijdt zij aan de zoektocht naar zogenaamd intelligente radiosignalen vanuit de ruimte. Als ze een signaal opvangt van de ster Vega, breekt de hel los. Alle landen verenigen zich om de boodschap te ontcijferen.NieuwsFilm