Algemeen

Sterke score voor 'The Green Knight' op Rotten Tomatoes

De nieuwe film van David Lowery draait vanaf volgende week in de bioscoop.

door Bram de Groot om 15:22 in Algemeen
Een paar dagen geleden verschenen al de eerste recensies voor de film The Green Knight online en ondertussen zijn er al heel wat verzameld op Rotten Tomatoes. De huidige score onder de recensenten lijkt een uitstekende film te voorspelen.

Op het moment van schrijven staat The Green Knight van regisseur David Lowery (The Old Man & the Gun) op een prima 90 procent na zo'n 145 recensies, met een prima 8,1/10 als gemiddelde beoordeling.

"The Green Knight eert en deconstrueert zijn bronmateriaal in gelijke mate, waardoor een boeiend avontuur ontstaat dat een fantasierijke betovering uitstraalt," luidt de Critics Consensus op de website.

Zwakkere ontvangst bij het publiek
Het publiek op Rotten Tomatoes is toch iets minder enthousiast. Op dit moment noteert de film met Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion in de hoofdrol slechts 56 procent, met een redelijke 3,2/5 als gemiddelde beoordeling.

Vanaf 5 augustus zie je The Green Knight in de bioscoop en op 21 augustus debuteert de epische fantasyfilm op Amazon Prime Video.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mooi om te zien dat The Green Knight de verwachting waar maakt.

Ik heb toch wat het een en ander gemist van filmnieuws, waaronder geweldige trailers van Dune en Lamb met Noomi Rapace erin.

Fluffer

Avatar

Ook een aantal reviews die er op wijzen dat een groot deel van het publiek deze film niet zal lusten wegens gebrek aan actie ,een erg traag tempo en een bij momenten surrealistisch verhaal .

Robbepost

Avatar

Denk dat deze iets afwijkender/minder toegankelijk is dan de standaard CGI-spektakel film.
Erg veel zin in!!!!

GreenHornet

Avatar

Dit is echt een film gemaakt voor een bepaald publiek. Kijk er nu al naar uit.

NieuwsFilm

meest populair