Vijf gruweldaden die de nieuwe Thanos van Marvel Studios, Kang the Conquerer, heeft begaan

Vijf gruweldaden die de nieuwe Thanos van Marvel Studios, Kang the Conquerer, heeft begaan

Hij deed heel wat naars in de comics.

Kang the Conquerer heeft officieel zijn debuut gemaakt in het Marvel Cinematic Universe. Via Loki kregen we alvast een voorproefje van wat we van hem kunnen verwachten, en de komende jaren zullen we hem veel vaker zien.

Wellicht lijkt Kang op het eerste gezicht niet eens zo'n heel sterke MCU-schurk. Vooral als opvolger van Thanos niet. Maar dat Kang de controle heeft over de tijd, stelt hem ertoe in staat behoorlijk grove gruweldaden te begaan. We zetten de vijf ergste uit de comics op een rij.

Baby Avengers vermoorden
In de comics probeerde Vision op een zeker moment om Kang voor eens en voor altijd te stoppen. Maar zorgde voor een paradox waardoor versies van Kang konden overleven en samen begonnen te werken om elke Avenger te bezoeken toen die nog baby waren. Ze probeerden hen allemaal te vermoorden voordat ze volwassen en heldhaftig konden worden. Het kwam alleen door een andere Kang-variant dat dit voorkomen werd. Duidelijk is echter dat sommige varianten van Kang zover willen gaan, om baby's te vermoorden.

Washington D.C. verwoest
Kang en zijn zoon Marcus wilden de Aarde op een zeker moment veroveren en riepen daarom de hulp van alle schurken die ze maar konden vinden in. De Avengers werden daardoor overweldigd en Kang kon de verdedigingslinies van de Aarde overnemen. Die macht gebruikte hij om Washington D.C. volledig te verwoesten, waardoor miljoenen mannen, vrouwen en kinderen om het leven kwamen. En waar miljarden doden in de Infinity Saga nog terug konden keren, was dat hier niet het geval.

De Inhumans doden
Black Bolt besloot samen te werken met Kang the Conquerer, in een poging zijn kind Ahura te redden. Kang ging akkoord, maar had een heel gemeen plan bedacht waardoor hij Ahura kon veranderen in een soort andere versie van zichzelf. Die nam het uiteindelijk op tegen de Inhumans. De Inhumans werden daardoor gedwongen de volwassen Ahura te doden, ook al wisten ze wie hij was.

Zichzelf doden
Meerdere versies van Kang besloten samen te werken in een soort 'Council of Kangs'. Samen gingen ze op zoek naar de Celestial Madonna, waardoor ze lijnrecht tegen de oorspronkelijke Kang kwamen te staan. En die strijd werd door laatstgenoemde gewonnen, dankzij de krachten van het rookmonster Alioth.

Genocide op mutanten
Kang zag in de comics een moment waarop de leiders van de mutanten, Eimen en Uriel, hem zouden stoppen met zijn heerschappij over de tijd. De tweeling waren de zoons van de 'final Horsemen of the Apocalypse', Ichisumi en Archangel. ZIj werden als kinderen ontvoerd door Kang, maar kwamen tegen hem in opstand en door de opstand kwamen bijna alle mutanten om het leven. Daarmee pleegde Kang dus bijna genocide.

NieuwsFilm

meest populair